Олександр Науменко: «Головна проблема – фінансування»
Написав Вікторія Хамаза   
Понеділок, 01 жовтня 2012, 14:54

fghfgjhfgjtu7y45674577u5ws67uyrstu6u757uw567r6y56y657u

   Днями чотирьохразовий чемпіон світу з карате Олександр Науменко провів прес-конференцію. Чемпіон розповів ЗМІ про справжню ціну участі у чемпіонаті світу.  

   Бадьорий та сповнений сил – таким Олександр Науменко зустрічав ЗМІ. Адже черкасець із 14-го чемпіонату світу з карате повернувся не з порожніми руками. Спортсмен привіз чотири золотих і одну срібну медаль. Із 12-ох представників української команди, Олександр Науменко був єдиним черкащанином. За словами батька Анатолій Науменка, участь Олександра у цьому чемпіонаті, незважаючи на його успіхи, до останнього була під великим питанням. 

   

 Із трьох спортсменів два не змогли виїхати на чемпіонат світу. Справа у тому, що ми знайшли кошти тільки на одного спортсмена. Перед цим була проведена дуже велика робота в плані підготовки спортсменів та залучення спонсорів. Але, прикро, що фактично ніхто не відгукнувся і до останнього моменту Сашко був в останній обоймі», – говорить Анатолій Науменко 

   Як розповів на прес-конференції Анатолій Науменко, від Черкащини на чемпіонат світу мали їхати три спортсмени: Олександр Науменко, Юрій Здоренко та Сергій Цаподой. Проте, як виявилося, держава не в силах профінансувати спортсменам відповідальну поїздку. Саме тому всі фінансові витрати, як запевнили спортсменів, на  себе візьмуть обласні та місцеві органи влади. Але не все так склалося, як обіцяли. У місцевої влади коштів на поїздку спортсменів також не було. Тому каратисти розпочали самотужки шукати спонсорів. Але, як виявилося, черкаські можновладці та бізнесмени просто байдужі до бойових видів спорту (це ж вам не футбол). Чемпіонат наближався, підготовка не припинялася, а коштів не було.

   Квиток на чемпіонат світу отримав, нажаль, лише один спортсмен. Ним став Олександр Науменко. Дорогу на змагання каратисту в останню мить профінансував фонд «За майбутнє Черкащини». Своїх спонсорів спортсмен не підвів. Повернувся з чотирма золотими та однією срібною медаллю.

   «Розпочалася підготовка з травня. Паралельно з тренуваннями я шукав кошти для того, щоб поїхати на змагання. Так склалося, що доля мені посміхнулася і я хотів би особисто подякувати фонду «За майбутнє Черкащини» та Анатолію Кузьмінському за надані гроші на мою поїздку. Готувався гідно, були і збори проведені в Євпаторії і в Білій Церкві. Проте, не можу не сказати, що є багато гідних спортсменів. Наприклад, у мене є друг у Смілі, то він не раз був моїм суперником і отримував перемогу наді мною. Проте, через відсутність коштів він просто не мав змоги відвідати серйозні змагання. Нині голвона проблема нашого виду спорту – це відсутність фінансування», – ділиться Олександ Науменко, чемпіон світу з карате.

   По поверненню додому чемпіон тренувань не полишає. Своїми виступами та результатами в США задоволений і зараз заліковує незначні травми. Проте зізнається: дуже шкодує, що товариші по команді не змогли разом з ним відстояти честь України. Сьогодні ж спортсмен вирішив розпочати тренерську діяльність.

   «Влаштувався у смілянську КДЮСШ «Локоматив», набираю групу в Черкасах. Зараз уже будуть змагання проходити у  моїх вихованців. Це другий етап кубку України. Тобто зараз мої вихованці та вихованці мого батька будуть представляти нашу школу, область на кубку Україні», – ділиться Олександ Науменко, чемпіон світу з карате.

    Нині Олександр Науменко готується до наступних відповідальних світових змагань. Проте участь у них знову під питанням. Адже постійного спонсора чемпіон, як і всі інші спортсмени,  не має.