«Наше місто – мрія туриста!»
Написав Administrator   
Неділя, 30 вересня 2012, 12:42

CIMG0556-675675675678567567-800x600

   Низка цікавих спортивних заходів відбулася в Ювілейному парку міста до Міжнародного дня туризму.

   До Міжнародного дня туризму в Ювілейному парку міста відбулася пізнавальна гра «Наше місто – мрія туриста!». У спортивних заходах взяли участь 16 команд, які на практиці використовували набуті навички. Популяризувати туризм серед молоді – така основна мета заходу.

   Цього дня гуртківці, учні п’ятих-сьомих класів міста, визначали кращих у семи конкурсах. Діти показували свої вміння в таких випробуваннях як пішохідний і гірський туризм, історичне й літературне краєзнавство, а також у спортивному орієнтуванні.

   Незважаючи на складність туризму, у таких гуртках більше дівчат, ніж хлопців. Микола Басай, директор міського центру туризму, краєзнавства, екскурсій та спорту учнівської молоді має просте пояснення такій тенденції. «Коли ми набираємо групи, то спочатку приходить більше хлопців, але з часом вони переходять у футбольні секції, а дівчата ж залишаються. Вони більш постійні».

   Цікаво, що така подія зібрала як гуртківців-початківців, так і тих, хто вже протягом тривалого часу відвідує туристичні секції. Одинадцятирічна Діана Аненко лише цьогоріч почала займатися пішохідним туризмом. Дівчину такий гурток привабив через можливість із користю провести вільний час, а також активно відпочити. «Туристичний гурток веселий і пізнавальний. За короткий час його відвідування я знайшла багато своїх однодумців і потоваришувала з ними», – з неабиякими емоціями розповіла дівчина про своє захоплення.

   Натомість чотирнадцятирічний Андрій Тимошенко вже більш досвідчений у цій справі. Уже понад два роки хлопець займається туризмом. «Туризм – цікаво! Ми ходимо в походи, варимо кашу, спілкуємося і активно проводимо час». Крім розваг, хлопець навчився користуватися картою, компасом, і залишати своє хобі не збирається.

   Переможці туристичних змагань отримають корисні для своєї справи подарунки – триноги, туристичні лопати, м’ячі, набори для бадмінтону.

 

 

 

 

 

 

 

«punct.com.ua»