Змагання «людей в білому»
Написав Вікторія Хамаза   
Субота, 29 вересня 2012, 14:11

festival_borba_Detskaya67586865856_Liga

   Кращі дзюдоїсти Черкащини змагаються сьогодні на Відкритому чемпіонаті міста Черкаси з дзюдо серед юнаків та дівчат.

   Люди в білих кімоно буквально окопували палац спорту «Будівельник». Із десятої ранку там тривають поєдинки між кращими спортсменами Черкащини. Для маленької Юлії Курченко це вже третій чемпіонат міста з дзюдо. Восьмерічна спортсменка зізнається, найважче перебороти своє хвилювання.

   «Коли навколо тебе така кількість інших спортсменів і увага більшості прикута до тебе, то дуже важко зібратися. Проте сьогодні мені це вдалося. Правда у другому бої була думка, що мабуть таки мені не вдасться побороти суперницю. Але я відкинула ці думки і перемогла», – ділиться Юлія Курченко, дзюдоїста.

   Загалом до участі у цьогорічному чемпіонаті міста Черкаси з дзюдо долучилося близько двохсот спортсменів з найрізноманітніших куточків Черкащини. Головна ціль змагальників – перше місце на черкаському п’єдесталі першості. За словами головного організатора змагань Віра Мотрич, щороку рівень чемпіонату підвищується, як і рівень професійності спортсменів.

   «Змагання ці досить рейтингові, тому традиційно збирають велику кількість учасників. Цього разу до участі долучилися майже всі регіони Черкаської області. Винятком стали лише Матусів та Шпола. Також прибули учасники з Васильків, Київська область, Херсон, Ніжин. Ясна справа, що вболіваю за КДЮСШ «Вікторія». Традиційно на цих змаганнях більше хлопців ніж дівчат. Допоміг в організації нам Департамент освіти та гуманітарної політики, який дав гроші на суддівство», – розповідає Віра Мотрич, директор КДЮСШ «Вікторія».

   Сьогодні на черкаське татамі вийдуть юнаки та дівчата 2000, 2001, 2002-го року народження, які визначатимуть сильнішого у 34-х вагових категоріях. Честь нашого міста на цих змаганнях захищає команда дзюдоїстів зі спортивного комплексу «Дніпро Плаза» та команда з КДЮСШ «Вікторія». Переможці змагань отримають почесні грамоти, медалі, коштовні подарунки, книги, блокноти та значки.

   Нагадаємо, на минулому чемпіонаті міста, який проходив цього квітня, перше загальнокомандне місце виборола черкаська команда спортсменів з КДЮСШ «Вікторія».