Спорт у маси
Написав Administrator   
Четвер, 27 вересня 2012, 08:49

DSC09tyrtyr564745yrth024_2

   Видатна черкаська спортсменка Дар’я Шаріпова у дворі багатоповерхівки давала автографи, стріляла, фотографувалася та розповідала про себе.

   Близько 30 дітей та дорослих, які проживають на території мікрорайону «Зелений», побували на зустрічі із видатною черкаською спортсменкою, чемпіонкою України та Європи з кульової стрільби, Дар’єю Шаріповою. Діти мали можливість не лише поспілкуватися із учасницею Олімпійських ігор в Лондоні,  але й сфотографуватися з нею, отримати автограф, а також постріляти із пневматичної зброї і пострибати на батуті. Зустріч спортсменки із мешканцями організував комітет самоорганізації населення мікрорайону «Зелений».

    За словами голови КСН «Зелений» Анатолія Волошина, у такий спосіб комітет прагне популяризувати черкаських спортсменів. Завдяки таким дворовим зустрічам вдається розвивати у дітей відчуття гордості за своє місто, видатних людей та бажання займатися спортом. 

        DSC09tyrtyr564745yrth024_1 

   «Коли на початку зустрічі запитали у дітей, хто хоче займатися чи займається спортом, то руку підняло не більше 5 осіб. Після того, як Дар’я розповіла про себе, про свої здобутки і перемоги, і почала давати дітям автографи, то майже 90% заявили, що хочуть піти у спортивну секцію. Ось це і раду»є, — говорить Анатолій Волошин.

   Сама ж спортсменка залишилася задоволеною зустріччю. Вона розповіла, що почала займатися кульовою стрільбою 12 років тому, коли вперше прийшла в спортивну секцію при школі. Нині вона вже Чемпіонка України та Європи, учасниця двох Олімпіад – в Пекіні та Лондоні. За цей час, взявши участь у сотнях змагань, побувала в багатьох країнах світу. Наполегливо і активно готується до наступної Олімпіади, яка має відбутися в Ріо-де-Жанейро.

        DSC08rtghfdhty5737yr5983 

   «Досягти спортивних вершин можна тоді, коли наполегливо працюєш. Я тренуюсь по кілька годин на день. Зараз готуюсь до серйозних і відповідальних змагань», - розповіла Дар’я Шаріпова.

   У Комітеті самоорганізації населення мікрорайону «Зелений» говорять, що й надалі проводитимуть такі зустрічі у дворах, запрошуючи на неформальне спілкування із дітьми та дорослими іменитих черкаських спортсменів. «Зелені» звертаються до своїх колег з інших комітетів підтримати таку ініціативу.

        DSCgrtghsrtyw4564tryhr08967 

   «Ми маємо усвідомити, що в Черкасах проживає чимало видатних людей – спортсменів, науковців, акторів, діячів культури. Усі вони є гордістю Черкас. Ними варто пишатися. Адже вони прославляють наше місто в Україні і за межами нашої держави. Ми маємо знати їх, а вони у свою чергу мають заохочувати наших дітей займатися в спортивних чи мистецьких секціях», — зазначив Анатолій Волошин.

 

 

 

 

 

 

rada.cherkassy.ua