Одна із останніх гонок
Написав Стас Лопес   
Середа, 26 вересня 2012, 08:24

yahtyIMG_3384

Днями в Черкасах відбувся турнір з вітрильного спорту.

В Кубку пам’яті Олександра Бородянского взяли участь 12-ть яхт, які боролися за перемогу в п’яти класах. Всі учасники цього турніру мають черкаську прописку і є членами яхт клубу «Парус».

Парусний сезон на Черкащині вже фактично завершився. Однією з останніх гонок був турнір пам’яті Олександра Бородянського. Відрізнилися ці змагання від решти видовищністю, адже проходили на короткій дистанції. Кожна з п’яти коротких гонок, за підсумками яких і визначався чемпіон, мала лише двокілометрову дистанцію. Тому на перший план тут виходила не швидкість, котру можуть розвинути яхти, а майстерність самого екіпажу.

Загалом в черкаських змаганнях визначили п’ятьох переможців. В найпоширенішому класі четвертьтонних суден перемогу святкувала яхта «Кайман», з рульовим Ігорем Череванем. До слова, саме цій яхті вдалося нещодавно взяти участь в престижному міжнародному турнірі «Вінд-Мастер». В класі тримаранів перемогу святкувала яхта «Одісей», яка після черкаських гонок, разом зі своїм рульовим Юрієм Ільїним вирушила до столиці де зараз бере участь в турнірі «Добрий спомин». Сезон вітрильного спорту на Черкащині завершиться в середині жовтня, коли відбудеться остання офіційна гонка.

yahtyIMG_3410yahtyIMG_3394