Шкільні Олімпійські ігри у Черкасах
Написав Вікторія Хамаза   
Середа, 19 вересня 2012, 08:31

5aedfg564804fdgdfgdfgr34645yrehdfhfg3813

   Черкаські школи долучилися до всеукраїнського спортивного руху. Зокрема, у рамках Олімпійського тижня у низці шкіл Черкащини пройшли тематичні уроки та спортивні заходи. 

   Одне із найяскравіших святкувань влаштували учні та вчителі загальноосвітньої школи №30. У цьому навчальному закладі вирішили не обмежуватись лише уроками та спортивними вправами. Освітяни влаштували справжні малі шкільні Олімпійські ігри. На урочистому відкритті була присутня вся школа. Спортивне дійство розпочалося словами ведучих, які розповіли присутнім цікаві факти з історії Олімпійських ігор та спорту. Після цього слово надали директору школи, який не приховував ані радості, ані хвилювання.

   «Сьогодні для нас дуже важливий день. Адже не кожного дня у школі вдбувається таке масштабне свято. Ми пишаємося досягненнями наших юних спортсменів та сподіваємося, що з часом перемог ставатиме все більше і більше», – наголосив Микола Базилевський, директор ЗОШ №30.

   Після цього розпочалося справжнє дійство. Кращі спортсмени школи влаштували урочисто ходу, опісля – школярі винесли прапор малих шкільних Олімпійських ігор. Проте кульмінацією заходу стало запалення Олімпійського вогню, який урочисто винесла краща спортсменка школи.

   Аби привітати та заохотити дітей до занять спортом на відкриття спортивного свята завітали і справжні спортсмени – баскетболісти БК «Черкаські Мавпи» Денис Яковлєв і Данте Свонсон. Після низки показових виступів учнів школи, баскетболісти вирішили провести невеликий майстер-клас. За словами Дениса Яковлєва, такі заходи є цінним вкладом у розвиток спорту.

   «Я думаю, що це такі заходи дуже важливі. Як баскетбольному гравцю, мені дуже приємно. Я знаю, що в Україні дуже розвинутий футбол. І приємно бачити, що біля школи стоять баскетбольні сітки, все як треба. І можна зацікавити дітей грою в баскетбол і розвивати дитячий баскетбол. І це дуже важливо, я думаю», – розповідає Денис Яковлєв, гравець БК «Черкаські Мавпи».

   Після майстер-класу баскетболісти і школярі влаштували стрітбольний поєдинок. Юних спортсменів поділили на дві команди. Діти залюбки грали із майстрами баскетболу та не приховували своїх вражень. Окрім цікавої гри баскетболісти презентували школярам новий баскетбольний майданчик.

   «Ніколи такого не було, щоб такі гравці приїжджали до нашої школи пограти. Було дуже цікаво, дякую хлопцям, що прийшли до нас. Було приємно, що вони до нас приїхали, довго чекали. Сподобалося. Дякую за кільця гарні. Вони дуже важливі, тому що старі стоять, вони вже якісь побиті, не зручно в них грати, вони вже криві. Нові нам дуже знадобилися», – ділиться Олександр Яровий, учень ЗОШ №30.

   Оновлене місце для стрітболу у школярів з’явилося у рамках проекту БК «Черкаські Мавпи» спільно з обласним благодійним фондом «Країна Баскетболія» та заводом «ТЕМП».