Найсильніший стронгмен України – черкащанин!
Написав Вікторія Хамаза   
Середа, 12 вересня 2012, 10:58

yurchenko445645645645645

   Черкаський силач Віктор Юрченко посів перше місце на етапі Кубка України серед стронгменів.

   Нещодавно черкаський стронгмен Віктор Юрченко ще раз довів, що він найсильніший в Україні. Свої звання черкаський стронгмен відстоював на одному із етапів Кубку України, що нещодавно пройшов у Рівному.

   «Враження у мене хороші. Чемпіонат був організований на досить високому рівні. Я к для першого разу, то це взагалі дуже гарно. Були встановлені і рекорди. Багато молодих талановитих спортсменів було. Одни з них навіть побив рекорд самого Василя Вірастюка», – розповідає Віктор Юрченко, стронгмен.

    За словами Віктора Юрченка, чемпіонат України проходив під пильним наглядом відомого українського стронгмена Василя Вірастюка. До участі у змаганнях долучилося десять найсильніших чоловіків країни. Свої сили спортсмени випробовували у шести різних вправах, а саме: піднімали металеву колоду, легковий автомобіль на платформі, тягали бензовоз, носили валізи вагою понад 100кг кожна та кантували величезні автопокришки.

      69a9f2gfdgdfgsrewaewlhds 

   Рекорд Василя Вірастюка на цих змаганнях вдалося побити львівському стронгмену Володимиру Рекші, який за хвилину та 30-ть секунд підійняв гантель вагою 90кг десять разів. Проте, незважаючи на встановлений рекорд у загальному заліку цьому спортсмену так і не вдалося посісти призове місце.

   «Можливо, виступити на всі сто сьогодні завадила травма, але намагався показати максимальний результат. Не засмучений, адже попереду ще нові старти, де зможу покращити свої досягнення», – наголосив атлет Володимир Рекша, виданню «Експрес».

       yurchenko253453452323532523 

   Нагадаємо, підйом 90-кілограмової гантелі «Дамбл» - символічна дисципліна для світового стронгмену. Фаворитом у цьому силовому компоненті до Володимира Рекші вважався Олександр Лашин,  котрий зумів 9 разів підняти гантель, встановивши рекорд України. Проте минулого року його досягнення вже перевершив Володимир Рекша. Цього ж разу він ще раз довів, що поки що йому немає рівних у цій вправі.

Щодо нашого земляка Віктора Юрченка, то після всіх етапів змагання він посів почесне перше місце чемпіонату та став найсильнішим в Україні.

    «Враження трошки розмиті. Адже для мене це вже не перше таке змагання і перемога. Проте приємно. Суперники молодці,було справді цікаво. Зараз же намагаюся дуже не перевантажуватися, адже старі травми, отримані на подібних змаганнях, дають про себе знати. Тому намагаюся берегтися», – ділиться Віктор Юрченко, стронгмен.

       yurchenko-pekanov54354523523123435 

    Сьогодні Віктор Юрченко намагається не перевантажувати себе фізичними вправами. Тепер чоловік відпочиває та відновлює сили. Адже попереду низка нових чемпіонатів та протистоянь. Свою ж увагу він приділяє юним підопічним – студентам ЧНУ ім. Б.Хмельницького, яких тренує декілька разів на тиждень.

       fSDfSAFSFa3463464tadrgre6t45t4a0c76