Богатирські ігри
Написав Administrator   
П'ятниця, 31 серпня 2012, 08:17

ffe53gdfghfhgr76567657676776ad3e4f4

   У Городищі відбулись традиційні богатирські ігри за участю картярів.

   Однією з характерних рис культурно-спортивного життя Городища є традиційні "Богатирські ігри". Цей турнір вже має свою історію, адже проводиться з 2005 року. Від самого початку це не просто спортивні змагання чи культурна акція, а багатолюдне народне гуляння. 

   Як зазначає «Прес-Центр», у  змаганнях "Богатирські ігри" взяли участь найсильніші чоловіки міста й околиці. На зелене поле стадіону вийшли три команди: "Група Центр" (Городище), "Сила Цукровика" (Городище) і "Шалені Вітряки" (с. Дирдин). В такій черговості вони врешті і посіли призові місця. А самі змагання були динамічні, рухливі, азартні, безкомпромісні й водночас веселі. Спочатку бігали наввипередки, тільки замість естафетної палички передавали одне одному дві 20-літрові каністри з водою. В наступній естафеті – перекидали чималі колеса від вантажівки. Потренувавшись на колесі, взялися за цілу вантажівку! Команді потрібно було за канат якнайшвидше дотягнути "ГАЗон" до фінішу. А потім ще й піднімали штангу та перетягували канат.

    Переможцям вручили ящик кримського шампанського. Команда, що посіла друге місце, отримала ящик пива. Ну а хто опинився на третьому місці, тим дістався втішний приз – упаковка солодкої газованої води.

   Характерною особливістю "Богатирських ігор" є паралельне проведення ще одного вельми цікавого турніру. Традиційно в цей день на стадіоні змагалися не тільки найсильніші чоловіки міста, а й проходили змагання з народної картярської гри "Филь" (місцевий різновид преферансу). Перше місце посіла команда "Сем" (Олександр Лебединець і Олексій Онацький), друге – "Сусіди" (Валерій Кам’янський і Віктор Шлончак), третє – "Куми" (Олександр Лисак і Сергій Мільковський). Переможці отримали, як і у великому спорті, медалі й дипломи, премії й солодкі кавуни.