Повернення черкаських олімпійців
Написав Вікторія Хамаза   
Вівторок, 14 серпня 2012, 10:09

QJSfdgdfgfgf6765756lTbI8C4s

   Із новими враженнями та цінним досвідом повернулися на Батьківщину черкаські стрільці Дар’я Шаріпова та Сергій Куліш. Близько місяця наші спортсмени змагалися за світові нагороди на найвідповідальніших світових змаганнях – Олімпійських іграх. Попри те, що вибороти медалі їм так і не вдалося, додому стрільці повернулися із переможним настроєм. 

 

 

   «Олімпійський привіт»

   Хоча без медалей, проте переможці. З таким налаштуванням повернулися з Олімпійських ігор черкаські стрільці Дарья Шаріпова та Сергій Куліш. Незважаючи на досить теплий лондонський прийом, спортсмени неабияк скучили за рідним тренувальним залом. По поверненню, не встигнувши перепочити, одразу ж завітали до рідного тренувального залу. З дев’ятої ранку, не покладаючи рук, стрільці знову відшліфовують свою влучність. Запевняють, Олімпійські ігри – це не привід зупинятися чи зазнаватися. 

   «Звісно враження надзвичайні, адже це Олімпіада. Потрапити на неї це вже свого роду перемога. Особливо відпочивати чи насолоджуватися Лондоном нам не було коли. Адже весь вільний час присвячував тренуванням, намагався налаштуватися. Зараз же, повернувшись до Черкас, тренування припиняти не збираюся. Попереду у нас нові змагання», – розповідає Сергій Куліш, олімпієць.

y7dfsdf90aertey6jkmgh9130d5   На цих Олімпійських іграх у Лондоні Сергій Куліш посів 14 сходинку. Від омріяного фіналу його відділили усього три пункти. Спортсмен не приховує: своїми результатами не задоволений.

  «Я не дуже задоволений цими змаганнями. Не вдалося те, що хотілося. Я не кажу про медалі чи ще щось. Я говорю про змагання. Чомусь не все так склалося, як планував, хотів. Мені не сподобалося», – ділиться Сергій Куліш, олімпієць.

   Натомість для Дар’ї Шаріпової це вже не перша Олімпіада. Але цього разу, запевняє дівчина, результати значно кращі. Черкаська спортсменка у своїй кращій стрільбі показала 13-й результат. Проте розслаблятися стрільчиня не збирається. Налаштована здобувати нагороди на інших світових стартах.

   «Знов буду тренуватися, тому що дуже багато змагань залишилося до кінця року, на яких також треба гарно себе показати. Буде фінал Кубку світу, важливі змагання. Будуть чемпіонати України, міжнародні змагання. Так що є над чим працювати. І я б не сказала, що приїхала з Олімпіади і все, розслабитися і гуляти, ні. Я налаштована на роботу»,  – розповідає Дар’я Шаріпова, олімпієць.

   Також Дар’я Шаріпова поділилася своїми враженнями щодо самого перебування в Лондоні. Найбільше, за словами спортсменки, її здивувала саме гостинність людей та досить тепла, дружня атмосфера серед спортсменів.

i9Z_675756ihqyDGo   «Ми жили в олімпійському селищі, яке складається з низки багатоповерхівок. Для України було виділено цілий під’їзд. Умови, в яких ми проживали, справді були дуже хороші. Незважаючи на досить щільний графік, іноді ми виходили прогулятися. Варто сказати, що майже щовечора була продумана якась розважальна програма. Тому справді було не лише весело, алек й цікаво та пізнавально», – пригадує Дар’я Шаріпова, олімпієць.

 

   Форма в навіяна «The Beatles»

   Журналістів «Черкаського спорту» спортсмени зустріли в Олімпійській формі збірної України. Нагадаємо, що наші спортсмени постали перед багатомільйонною телевізійною аудиторією в традиційній для України синьо-жовтій колірній гамі. Проте цього разу дизайнери нової колекції «BOSCO London-2012» запропонували оригінальне творче рішення та оновили орнамент, який вже став невід’ємною частиною образу українського олімпійця. Спортсменам запропонували оригінальний синьо-біло-блакитний візерунок, у якому використали традиційний колос, який передає культуру і дух України. Черкаським спортсменам дизайнерська форма прийшлася до вподоби.

   «Важливо, щоб одягнувши форму ти відчував себе гарно і комфортно. Екіпіровка на лондонську Олімпіаду вийшла барвистою, яскравою, у дусі й стилі нашого прапора, наших культурних традицій. Приємно, що під час кожних Олімпійських ігор громадськість обов’язково згадує українську команду як одну із найяскравіших. Особисто мені ця форма прийшлася до вподоби. Порадувало те, що цього року були всі розміри. Вона зручна та досить практична. Мене вона не просто задовольнила, але й сподобалася»,  – розповідає Дар’я Шаріпова, олімпієць.

y_aee42711   За словами дизайнерів, парадна форма виконана у дусі початку 70-х років і навіяна творчістю та епохою британської групи «The Beatles».

 

   Головне не перемога, а участь

   Головний тренер спортсменів із кульової стрільби Віктор Нагній виступи своїх підопічних вважає досить вдалими. Головне не перемога, а участь – каже він. Чоловік запевняє, Оліміпіада – це звичайний старт. Тому продемонстровані спортсменами результати – аж ніяк не кінцевий показник чи бар’єр, який потрібно подолати. Щодо результату, то тут, за словами пана Нагнія, важливу роль відіграє не лише концентрація та психологічний фактор, але й везіння. У кульовій стрільбі – це важливий фактор.

   «Результат гідний. Не на всіх вправах, звісно. Сергій стріляв три вправи, Дар’я – дві, ті, що в нас є олімпійськими вправами в кульовій стрільбі. Що стосується результату, то нормальний результат. Що стосується місця, то завжди хочеться призові, хочеться перемоги. Думаю, результат гідний», – ділиться Віктор Нагній, тренер Черкаської області з кульової стрільби.

   Повернувшись, олімпійці провели своєрідну роботу над помилками. Сьогодні ж – розпочали нові тренування. Попереду у стрільців невеличка відпустка. Після неї – тренування та нові старти.

  «Попереду чемпіонат світу, тому будемо готуватися ще. Другого числа наша збірна команда летить до Таїланду на відпочинок. Нарешті ми цього дочекалися. Хочеться вже відпочити. Адже сім місяців у роз’їздах, дома не буваєш. Хочеться на море з’їздить уже», – розповідає Сергій Куліш, олімпієць.  

   За словами головного тренера Віктора Нагнія, по загальним показникам стрільці Дар’я Шаріпова та Сергій Куліш були відзначені міжнародними спортивними організаціями. Зокрема, ці два черкаські олімпійці увійшли до рейтингу 12-ти кращих спортсменів світу.

http://www.issf-sports.org/results/world_ranking/top_ten_men.ashx

              GwlvxQWPfVo