Олімпіада в Лондоні! Медальна субота для України!
Написав Максим Гаптар   
Субота, 11 серпня 2012, 23:55

berynchykandusik391344612592

Щойно завершилися фінальні поєдинки за участю українців. Важковаговик Олександр Усик став олімпійським чемпіоном, а Денис Беринчик здобув срібло! А кілька годин раніше Олександр П’ятниця став срібним призером Олімпіади у метанні спису!

 

 

Український боксер Олександр Усик у фінальному поєдинку Олімпійських ігор здолав італійця Клементе Руссо. У першому раунді наш боксер дещо хвилювався, і судді віддали перевагу італійцю. Однак у двох наступних раундах Усик не залишив своєму супернику жодних шансів і здобув упевнену перемогу. Після бою українець підкорив глядачів запальним гопаком.

175414-esche-odin-ukrainskij-bokser-v-finale-olimpijskogo-turnira-london-2012

Бокс, вагова категорія до 91 кг.

Олександр Усик - Клементе Руссо 14 : 11

 

У фінальному поєдинку між українцем Денисом Беринчиком та кубинцем Роніелем Іглесіасом Сотолонго перемогу святкував останній. Український боксер намагався діяти першим номером, але йому бракувало швидкості та точності. Кубинець якісно контратакував, був швидшим і загалом перебоксував Беринчика. Хоча перемога кубинця є заслуженою, проте фінальний рахунок судді неабияк "накрутили", адже переваги у 7 очок у Сотолонго не було. Поразка україня криється у виснаженості, адже у вчорашньому півфінальному поєдинку він віддав всі сили. У підсумку Денис Беринчик здобув срібло!

berynschyr85212624

Бокс, вагова категорія до 64 кг.

Денис Беринчик - Роніель Іглесіас Сотолонго 15 : 22

 

А ось у метанні спису українських уболівальників порадував Олександр П’ятниця. Наш легкоатлет показав чудовий результат і в останній спробі мав нагоду поборотися за золото, але не зміг покращити результат спортсмена з Трінідаду й Тобаго і завершив змагання другим. Тріумф трінідадця Кершона Уолкотта став справжньою несподіванкою Олімпіади, адже він випередив усіх фаворитів та лідерів у метанні спису. Українець Олександр П’ятниця показав чудовий результат, відставши від першого місця всього на 7 см.

pyatnycya845575

Метання спису, чоловіки

1. Кершон Уолкотт (Трінидад і Тобаго) - 84.58
2. Олександр П’ятниця (УКРАИНА) - 84.51
3. Антті Руусканен (Фінляндія) - 84.12

 

Завтра пройде останній день Олімпіади в Лондоні. Серед боксерів о 15.30 відбудеться бій олімпійського чемпіона Пекіну Василя Ломаченка. Окрім цього пройде чимало змагань, у яких візьмуть участь українці.