«Гепардівці» з новими перемогами
Написав Вікторія Хамаза   
Субота, 11 серпня 2012, 11:29

img_40765756455645692883

  Із низкою нагород повернулися вихованці черкаського спортивного клубу «Гепард» із чергових світових змагань.

   Черкаську скарбничку неабияк поповнили юні спортсмени спортивної школи «Гепард». Саме їм вдалося буквально підкорити Кубок світу з карате-до та кобудо. Змагання проходили у липні в Одесі. Черкаські спортсмени традиційно засвідчили свій високий рівень підготовки та опинилися серед переможців. Змагання проходили у категоріях «кадети», «юніори» і «дорослі».

   Нагадаємо, що кобудо – це традиційне окінавське бойове мистецтво роботи з холодною зброєю. Найбільш характерними видами використовуваної зброї є бо (шест), нунчаки, кама (серп), тонфа (деревяна палиця з поперечною рукояткою), сай (металевий тризуб) і тп. А карате-до, у загальному, – це мистецтво ударів. Удари наносяться як руками (кулаками, ребром долоні, ліктями), так і ногами (стопами, колінами). В різних стилях карате також вчать ударам в больові точки та життєво важливі ділянки, використанню захватів, викручуванню суглобів, замкам, утримуванням та кидкам.

  У підсумку, фінал п’ятого Кубку світу з карате-до та кобудо черкаські спортсмени завершили маючи у своєму активі вісім золотих, вісім срібних та чотири бронзові медалі. Тому їх виступ можна із сміливістю назвати не лише вдалим, але й переможним! Призерів змагань керівництво клубу вирішило відзначити по-особливому. По поверненню додому на спортсменів чекав сюрприз. Аби виказати повагу та значущість їх перемог, досвідчені тренери дозволили їм навчати бойовому мистецтву інших менш досвідчених та юних гепардівців.

   Нагадаємо, що окрім карате-до та кобудо спортивний клуб «Гепард» своїх вихованців навчає ще й таким автентичним видам спорту як бойовий гопак та хрест. Нині у клубі навчається близько 70-ти учнів. Свої тренування гепардів ці проводять у трьох школах: у 7-й, 27-й та 33-й.