Стрімкі човни черкаських веслувальників
Написав Катерина Кузьмішина   
Вівторок, 31 липня 2012, 14:29

sg5ZZV5IqukDo

    Днями в Дніпропетровську відбувся фінал чемпіонату України серед ДЮСШ, СДЮСШОР з веслування на байдарках і каное «Стрімких човнів».  Змаганням передували зональні перегони,  які проходили в 4 зонах: центральна - м. Київ, східна – м. Полтава, південна – м. Южне (Одеська обл.), західна – м. Добротвір (Львівська обл.) в яких прийняло участь більше 850 спортсменів.

 

   У чемпіонаті відзначився екіпаж черкаських спортсменів у складі Олександра Гараня й Костянина Гарасименка. Хлопці двічі піднімались на другу сходинку п’єдесталу на дистанціях 500 м. і 1000 м. В байдарці-одиночці Олександр Гарань посів 3 місце з результатом 1,55,54, поступившись лідеру цього заїзду запоріжчанину Владиславу Шевченку. Третє  місце  на дистанції 500 м. посів екіпаж юніорок  у складі Мікової Альони й Шемшур Сніжани, з результатом - 2,09,15 сек. У віковій категорії серед дівчат – підлітків двічі відзначилась Пелипась Дар’я на дистанціях 500 м. та 1000 м., здобувши дві срібні нагороди.

 

   Загалом  у змаганнях прийняло участь 45 дитячо – юнацьких спортивних шкіл, серед яких команда Черкаської ДЮСШ з веслування посіла 6 місце, із загальною кількістю очок – 542. Спортсмени  школи завоювали 7 нагород, з них 4 срібних і 3 бронзових.  Тренери – викладачі, що підготували призерів змагань: Кучер Павло Володимирович, Шарова Ольга Олексіївна, Іванов Олексій Костянтинович, Тертична Анна Володимирівна.


Додатково: У  м. Черкасах веслуванню на байдарках та каное, а також академічному веслування навчають в  дитячо-юнацькій спортивній школі з веслування, що знаходиться за адресою: вул. Гагаріна, 5, тел. 37-51-43.