Гандбольні баталії
Написав Вікторія Хамаза   
Вівторок, 31 липня 2012, 06:27

5655ghujghjhjghtimthumb45645

   Гандболісти Черкащини визначали кращих на ІІ-х районних сільських спортивних іграх.

   Лише найспритніші та найвлучніші долучилися до чергових районних змагань з гандболу, що нещодавно закінчилися у Руській Поляні. Аби визначити найвправніших гандболістів Черкаського району до змагань долучилось понад півсотні найвправніших спортсменів з Руської Поляни, Лесьок, Хацьок, Будища. За словами організаторів, голів райдержадміністрації та районних рад, метою змагань є пропаганда здорового способу життя. Проходили ІІ районні сільські спортивні ігри на майданчику навчального прикордонного центру «Оршанець». До участі у змаганнях долучилися лише ті спортсмени-гандболісти, які напередодні перемогли у зональних протистояннях, що проходили 23-24 червня.

   У підсумку, першу сходинку ІІ-х районних сільських спортивних ігор посіли господарі – команда із Руської Поляни. SAM_gfgfytyy1859-1-300x225Другу сходинку чемпіонату вибороли гандболісти із Лесьок. Почесна бронза дісталася команді спортсменів із Хацьок. Усі учасники змагань були нагороджені почесними грамотами та медалями, призери спортивних ігор – вимпелами, медалями та грамотами. Окрім цього, всі команди-учасниці отримали у подарунок м’ячі, зазначає Черкаська РДА.

   Нагадаємо, гандбол – це командна спортивна гра, олімпійський вид спорту, який передбачає гру на спеціальному полі між двома командами по сім спортсменів у кожній. Мета гри – закинути якомога більше м’ячів у ворота суперників. Гандбольний поєдинок складається з двох таймів по 30-ть хвилин кожен. Гандбол зародився в Данії у 1898 році. Правила гри розробив викладач фізичного виховання училища данського міста Ордруп Хольгер Нільсен.