В Черкасах пройшов чемпіонат зі Street Workout
Написав Вячеслав Лопушанський   
Середа, 25 липня 2012, 21:03

vorkaute62543143_1

   Безкоштовні та ефективні тренування і пропаганда здорового способу життя – все це поєднує у собі Street Workout. Нещодавно завершився Відкритий всеукраїнський  чемпіонат з цього виду спорту. У Черкасах прийшли подивитися та позмагатися за титул переможця  близько 200 осіб. Проте здобути перемогу пощастило лише одному «турнікмену», який поїде на міжнародний  «Street Workout -2013», що відбудеться в Дніпропетровську.

 

    Близько 50-ти тисяч осіб в 20-ти містах України підтримують воркаут – рух сили, здоров’я та цілеспрямованих дій. У нашій країні діє один із наймасовіших осередків розвитку цього спорту в світі. В Україні Street Workout, або тренування власною вагою, набув розвитку завдяки дніпропетровцю – Денису Мініну. Він виклав в Інтернет відео тренувань на турніках. Денис, який приїхав і на черкаський турнір, зазначає, що головна мета цього руху – не лише розвивати фізичну силу, а й працювати над інтелектом та культурою серед молоді.

 

   Денис Мінін, основоположник українського STREET WORKOUT: «Саме в Україні почався розвиток самого  руху цього виду спорту. Воркату – це «тренування» (прямий переклад з англійської). В першу чергу – це свобода. Унікальна штука: ми тренуємось, де завгодно і на чому завгодно. Тобто, повна свобода дій".


   Рух воркауту поширений як серед чоловікиів, так і серед жінок. Володимир Линник – представник громадської організації Street Workout Україна, що координує черкаський чемпіонат. За його словами, на змаганнях спортсмени мають показати все, що вони вміють робити із силових вправ на турніках. Потім підтягування й віджимання. За підсумками черкаського чемпіонату, найкращим серед турнікменів став Олександр Неживий. Він візьме участь у міжнародних змаганнях «Street Workout-2013» році, де буде представляти Черкаси.

 

   Україна стала першою державою, де відбувся відбір учасників для міжнародних змагань воркауту. Після обрання найкращих «турнікменів» України, подібні чемпіонати пройдуть і в Європі. Скоро розпочнеться відбірковий етап у Білорусі.