В Черкасах бігли заради гармонії
Написав Людмила Шевченко   
Четвер, 19 липня 2012, 08:19

bg1635714d94c2ed955189573cd8e3c03c

   Центральними вулицями Черкас пройшла всесвітня естафета біг заради гармонії. Головне дійство відбувалося по обіді, коли на Театральну площу принесли символічний вогонь. Всепланетна факельна естафета в підтримку миру та гармонії проходить через 150 країн Світу.

“Всесвітній Біг заради Гармонії” із Америки проліг через Європу, Азію, Африку, та Австралію. Цього місяця світло смолоскипів дійшло і до України.  Наша держава є однією з 150 країн світу, яка взяла участь у міжнародній естафеті.  Марафон бігу - це глобальна факельна естафета, спрямована на зміцнення дружби між народами.  23 лютого бігуни європейського збірної стартували в Португалії.   Євпропейська частина всесвітньої естафети охопила 45 країн Європи із загальною протяжністю маршруту 24 тисячі кілометрів. Традиційно естафета бігунів прибула і до Черкас.  До цього бігуни української команди супроводжували європейську збірну. Зустрічали  марафонців  біля  Молдови і 10 липня попрощалися на кордоні з Румунією.

 

   До  естафети може приєднатися кожний: спортсмени, молодь та літні люди. У них  є можливість пронести факел декілька кроків або декілька кілометрів.

 

   Бігуни вже побували в Миколаєві та Кіровограді, після Черкас на них чекає маршрут вулицями Київської, Житомирської, Рівненської і Волинської областей. Фінішуватимуть марафонці у Луцьку 28 липня.  Загалом Всесвітній марафон  фінішуватиме 8 жовтня в Австрійському Відні.