Спортсмени на канікулах
Написав Вікторія Хамаза   
Середа, 18 липня 2012, 08:56

1sportsmenu_na_kanikylahtour

Вони дужі, непереможні та наполегливі. Все своє життя вони присвячують улюбленому виду спорту. Проте, незважаючи на насичений графік, спортсмени, як і звичайні люди, мають хоч і короткі, але канікули.

 «Черкаський спорт» вирішив дізнатися, чим же займаються наші люди спорту у вільний час і як організовують своє дозвілля на канікулах.

 

 

   Літо, як відомо, довгоочікувана пора відпусток, за яку люди хапаються, як за рятівний круг, адже для багатьох лише ця пора року є єдиною можливістю відпочити. У світі спорту все приблизно так само. Влітку багато спортсменів роблять невеличку міжсезонну перерву та насолоджуються життям без жорсткого графіку та обмежень. Проте, оскільки спортсмени не звичайні люди, то і канікули у них незвичайні. Тому ми вирішили поцікавитися у провідних людей спорту Черкащини, як же вони розпочали «релаксувати» з приходом літа.

   Першим, з ким ми по спілкувалися став «найвлучніший» хлопець нашого міста та країни, людина із снайперською влучністю, Сергій Куліш. Весь рік цей спортсмен працював над удосконаленням своїх результатів у кульовій стрільбі та дивував Україну і Світ своїми новими рекордами. sportsmenu_na_kanikylah_y_6566bf3fГрафік Сергія Куліша протягом року був справді насиченим та щільним. Хлопець майже весь час проводив у тирі, працюючи на нові перемоги. Проте, це літо спортсмен почав не просто переможно, а по олімпійському бадьоро. Адже таки настріляв на «путівку» до Лондона на цьогорічні Олімпійські ігри. Спортсмен зізнається, що потрапити на Олімпіаду – це мрія, яку він намагався втілити все своє свідоме спортивне життя. Тому зараз на ньому лежить куди більше обов’язків та відповідальності, адже на кану все над чим він працював і до чого прагнув. Хоча, уже сам факт участі можна вважати перемогою, адже на Олімпіаду потрапляють справді кращі з кращих, обрані із світу спорту.

«Звісно хочеться і налаштовуюся лише на перемогу, як і будь-який спортсмен. Конкуренція там буде серйозна, проте я знав до чого йду. Протягом року дуже багато працював. Взагалі був виснажливий рік. Часу невистачало ні на що окрім кульової стрільби. Це для мене було номер один. Все інше – другорядне. Я дуже вдячний своїм викладачам в Академії, які завжди входили в моє положення і йшли на компроміси. Нараз я в Черкасах. Зараз хочу максимально, на скільки то взагалі можливо, відпочити та відійти від такого напруженого графіку», – ділиться Сергій Куліш.

   І справді, наразі спортсмен намагається повернутися до звичайного ритму життя. За словами Сергій Куліша, він намагається менше часу бути в квартирі і більше часу приділяти друзям та відпочинку. Спортсмен насолоджується сонячними буднями гуляючи містом. Проте не забуває і про тренування. незважаючи на те, що наразі у Сергія канікули, він все одно відвідує тир аби підтримувати себе у формі.

«Звісно відвідую. Просто не так часто, як то буває протягом року. Але відвідую. Адже кульова стрільба для мене як наркотик. Просто залежний від цього виду спорту. Тому канікули були б для мене нестерпними без нього», – додає Сергій.

   Окрім цього спортсмен зізнався, що дуже любить риболовлю. І як тільки випадає можливість вибратися порибалити, то одразу ж нею користується. Адже саме таке часопроводження, за словами спортсмена, є дуже близьке його темпераменту та характеру.

retrytryhfgh564645

   Масштабними перемога розпочався літній сезон ще для одного черкаського спортсмена – фітнесиста Олексія Горішного. Цей хлопець, як ніхто інший, заслужив на довгі та веселі канікули. Цілеспрямованості та наполегливості цього спортсмена можна лише позаздрити. Адже буквально за рік цей спортсмен виріс із чемпіона країни до чемпіона Світу з фітнесу. Проте, за словами фітнесиста, попри низку досягнень він відпочивати не збирається.

   «Незважаючи на те, що зараз літній сезон, так званий сезон відпочинку, я потихеньку розпочинаю роботу до наступного чемпіонату Світу, який заплановано на грудень цього року у Тайланді. Проте, я розумію, що запорука гарної підготовки та виступу – це гарна фізична форма, яка забезпечується не лише тренуваннями, але й відпочинком», – ділиться Олексій Горішний, фітнесист.

ysportsmenu_na_kanikylah_a1e785e8

   Зважаючи на це, спортсмен зізнався, що у його планах відпочинок на морському узбережжі. Проте, коли він туди потрапить, фітнесист сказати покищо не може, адже навіть у міжсезоння має надзвичайно насичений графік. Олексій є тренером у одному із провідних спортивних клубів міста, тому наразі приділяє неабияку увагу заняттям із своїми учнями. Вечорами ж спортсмен намагається провести вільний час у колі друзів, прогулюючись містом або ж засмагаючи на місцевому пляжі.

z_2c1sportsmenu_na_kanikylahcb76e

    Як явилося, досить невибагливими та консервативними у виборі відпочинку, на відміну від світових зірок футболу, є й черкаські футболісти. Яскравим прикладом є незмінний та завжди привітний капітан черкаської футбольної команди «Славутич» Євген Гуд. На відпочинок хлопець, як і всі інші члени команди, мав ні мало, ні багато – два тижні. Євген Гуд вирішив не витрачати часу та зробити свій відпочинок якомога різнобічнішим. Тому разом із близькими і рідними йому людьми відвідав містечко Чорноморське та на мисі Тарханкут у Криму. Незважаючи на досить короткочасне перебування на морі, своїм відпочинком футболіст лишився задоволений.

«Наша футбольна відпустка тривала усього два тижні і минула надзвичайно швидко. Щоправда, мені таки вдалося відвідати Крим, проте усього на чотири дні. Незважаючи на досить короткотривале перебування на морі і прохолодну воду, я все ж таки зміг трошки відпочити. Дуже сподобалася природа, скелі поблизу моря. Море хоч і прохолодне було, але дуже чисте», – розповідає Євген Гуд, капітан ФК «Славутич».

Не дивлячись на те, що Євген мав досить привабливу можливість провести всі канікули на морському узбережжі, переважну частину своєї відпустки футболіст провів у рідному місті.

KkdleIHsportsmenu_na_kanikylahK7V0

AwIv7vRscsportsmenu_na_kanikylahQQВдалося «Черкаському спорту» поспілкуватися із з екс-гравцем БК «Черкаські Мавпи» захисником Іваном Кольєвічем. Наразі чорногорський баскетболіст присвячує усього себе баскетбольним тренуванням та весь час проводить у підготовчому таборі збірної Чорногорії.

«Якщо чесно, то абсолютно не звик до активного відпочинку. Незважаючи на літній сезон, кожен день у мене складається з тренувань та спортивного режиму, від якого намагаюся не відходити. І планів стосовно відпочинку особливих покищо немає. З 25 червня по 20 серпня я весь у збірній, а там відразу починається новий баскетбольний сезон», – ділиться Іван Кольєвіч, баскетболіст.

Щодо вільного часу, який у Івана буває лише вечорами, то його він проводить у колі друзів. Намагається «розвіятися» прогулявшись містом або ж грою у великий теніс, який спортсмену дуже до вподоби. Окрім цього, як розповіла «Черкаському спорту» дружина баскетболіста черкащанка Юлія Мороз, спортсмен дуже полюбляє усілякі солодощі. Тому неодноразово «релаксував» саме смакуючи торти або ж тістечка домашнього виготовництво. До того ж, якщо цього літа у баскетболіста таки видасться декілька вільних днів, то, за його словами, він неодмінно проведе їх із рідними, адже бачиться з ними дуже рідко.

ZED9k6sportsmenu_na_kanikylahDMHSA

z_b9sportsmenu_na_kanikylahb91500Не вміє довго відпочивати і найзатятіший стрітболіст країни – Станіслав Светлицький. Для цього хлопця і робота, і хобі, і відпочинок – все заключається у стрітболі. Присвятити своє життя цьому виду спорту Станіслав вирішив, коли в нього була лише мрія стати кращим стрітболістом. Наразі Станіслав Светлицький є президентом Української стрітбольної ліги і, втіливши свою мрію у життя, намагається втілити мрій інших. Окрім цього, Станіслав Светлицький є керівником однієї із найвідоміших стрітбольних команд України та Росії – «Герої майданчику», яка вже встигла «засяяти» на телешоу «Україна має таланти». Тому часу на відпочинок, за його словами, у нього майже не буває, адже він постійно подорожує, організовує та бере участь у нових конкурсах та змаганнях.

«Такого поняття, як «канікули» у мене немає. У холодні пори року я граю за свою любительську команду, в теплі – стрітбол. Плани на літо незмінні ось уже п’ять років поспіль – організовую Українську Стрітбольну лігу. Щодо відпочинку, то він найчастіше випадає на серпень. Саме тоді традиційно їдемо з друзями та рідними до Криму так званими «дикунами». Відпочивати я, нажаль, в повній мірі не вмію. Проте, дуже хочу навчитися. Вільного часу катастрофічно мало. Намагаюся проводити його з коханою дружиною, друзями», – розповідаєСтаніслав Светлицький, президент Української стрітбольної ліги.

Окрім цього, спортсмен зізнався, що найбільше його розслаблює відсутність термінових та невідкладних справ. Своє дозвілля спортсмен полюбляє проводити переглядаючи цікавий фільм, читаючи якісну книгу або ж слухаючи улюблену музику.  До того ж, Станіслав зізнається, що найбільше прагне досягнути того, щоб могти дозволити собі відпочивати подорожуючи. Проте, покищо єдиним відпочинком для стрітболіста є відпустка під палючим кримським сонцем у компанії найблищих та найдорожчих йому людей та відсутністю будь-яких засобів зв’язку: телефону, інтернету. Лише море, сонце та пляж – ось секрет відпочинку Станіслава Светлицького.

z_e6955418

P.S. Читайте незабаром другу частину матеріалу «Спортсмени на канікулах» та дізнавайтеся більше про життя черкаських людей спорту!