Черкасці на байдарках та каное випробували олімпійську дистанцію
Написав Катерина Кузьмішина   
Вівторок, 17 липня 2012, 13:01

vin10236609m

   Днями у Вінниці відбувся чемпіонат України за програмою І Юнацьких Олімпійських ігор з веслування на байдарках і каное. 16 команд з 12 областей України прибули, аби позмагатися й відстояти свою першість.

 

   Команду Черкаської ДЮСШ з веслування представляли  7 спортсменів, з них до фінального кола в байдарці – одиночці на олімпійській  дистанції (спринт) серед юнаків вийшов Кононенко Ярослав, в цій же програмі в класі каное – одиночка: Андрій Бутенко, Владислав Сікало й Артем Іщенко, в фінальному заїзді якого Андрій Бутенко посів 3 місце, обійшовши спортсменів з Миколаївської, Херсонської, Дніпропетровської та Львівської  областей, серед дівчат - Дар’я Пелипась зайняла 4 позицію, програвши 0,03,29 сек. Софії Коваль – спортсменці з Львівської області. В олімпійській програмі каное – одиночки слалом Бутенко Андрій виборов 1 місце, з результатом 1,44,55 сек., залишивши позаду представника Миколаївської області. Пелипась Дар’я, в олімпійській програмі байдарки – одиночки слалом серед дівчат  зайняла 4 сходинку, поступившись спортсменкам з Миколаївської та Одеських областей.

   26-29 липня в м. Дніпропетровськ відбудеться фінал чемпіонату України серед ДЮСШ та СДЮШОР «Стрімкі човни», в яких команда Черкаської ДЮСШ з веслування боротиметься за найвищі позиції в веслувальному спорті України. Команду представлятимуть 18 спортсменів, які вибороли це право на Всеукраїнських зональних змаганнях.

 

Кадри з виступу Андрія Бутенка: