Черкаські гонщики стали третіми на «Александров Ралі Карпати»
Написав Людмила Шевченко   
Понеділок, 16 липня 2012, 09:46

perv0215382752634

   Черкаські ралісти здобули бронзу на другому етапі чемпіонату  України «Александров Ралі Карпати» , що традиційно проходить в Чернівцях.  Змагання присвячені  пам’яті знаного українському гонщика та інженера - Андрія Олександрова, який трагічно загинув 5 років тому на етапі Кубку Європи з ралі в Болгарії.  Це один із найкрасивіших та  найскладніших всеукраїнських стартів, який проходить на гравійній трасі.  

 

   35 з плюсом за бортом і 50 вище нуля в авто. В таких  екстримальних   умовах  учасники  підкорювали трасу. Втім,  навіть спека  не завадила черкаському екіпажу Павлу Малову та Олександру Островському  фінішувати третіми, у класі авто «U-1600».   Нагадаємо, в минулому сезоні  напарником Малова був Дмитро Хорольський.  Цьогоріч на зміну прийшов досвідчений штурман з Дніпропетровська  Олександр Островський.

 

  Павло Малов, бронзовий призер чемпіонату України «Александров Ралі Карпати»: «Це один з найскладніших етапів в ралійному сезоні, тут специфічна траса, гонка відбувається на досить довгій дистанції на кам’янисто-гравійному покриттю. Загалом я результатом задоволений. Попереду головний старт сезону – «PRIME YALTA RALLY» де завданням буде також потрапити в трійку кращих".

 

2perv02414365365

 

   Черкащину на старті в Чернівцях представляв ще один екіпаж,  пілот  Павло Копилець та штурман Євген Борщенко. На карпатській трасі тандем  спіткала невдача - перегрівся двигун,  втім фінішувати команді вдалося. Загалом з 57 екіпажів до фінішу дісталося лише 35.

 

   Гонка  «Александров Ралі Карпати» пропонувала  учасникам різноманітні спецділянки з гравійним та кам’янисто-гравійним покриттям. Родзинкою змагань стала тридцятикілометрова спецділянка «Буковина», яка вкрита дрібним гравієм, що призводить до ефектних заносів.

   Зараз учасники  готуються до наступного старту, який  через тиждень відбудеться в Одесі. Попереду на черкаських гощиків чекає ще 6 стартів. Зокрема, найпрестижніша гонка України - «PRIME YALTA RALLY». В Ялті наш регіон представить два екіпажі.