Черкаська ОСДЮСШОР в ТОП-10 України
Написав Administrator   
Понеділок, 16 липня 2012, 08:04

sport-kid-300x207

Відбулася прес-конференція, присвячена проведенню у Донецьку юнацького чемпіонату світу з легкої атлетики 2013 року, на якій черкаську ОСДЮСШОРзарахували до кращих у країні.

 

Представник компанії Samsung відзначила, що сподівається на тривалу співпрацю з ФЛАУ, приділяючи особливу увагу дитячо-юнацькому спорту.

«Діти – це наше майбутнє, - наголосила пані Толкачова, - саме тому наша компанія хоче інвестувати у дитячий спорт. Ми залюбки підтримали проведення чемпіонату України серед ДЮСШ і СДЮШОР, за підсумками якого сьогодні наша компанія нагороджує 20 найкращих спортивних шкіл портативними комп’ютерами Samsung»

Перелік найкращих СДЮШОР: СДЮШОР №8 Сергія Бубки (Донецьк), СДЮШОР №3 Дніпропетровська, СДЮШОР «Колос» Київська обл, ОСДЮШОР Одеська, КСДЮШОР «Динамо» Харків, СДЮШОР №1 Донецьк, СДЮШОР Надії Ткаченко Донецьк, СДЮШОР «Україна» Київ,ОСДЮШОР Черкаська.

Десятка найкращих шкіл серед ДЮСШ: МК ДЮСШ Дніпропетровська, ДЮСШ «Золота нива» (Херсонська обл.), ДЮСШ 10 Львів, МДЮСШ Херсон, ДЮСШ 5 Полтава, ДЮСШ «Колос» Запоріжжя, ДЮСШ м. Саки, КЗ КДЮСШ ХТЗ, ДЮСШ м. Любешів

«Під час нашого візиту до Монако і під час підготовки української презентації для ІААФ дуже близьким став напрямок думок по стратегічним напрямкам Маршала Кутузова, коли він при спілкуванні зі своїми генералами казав: «Колеги, ви шукаєте у війні перемогу, а я шукаю сенс.» А сенс у подачі заявки Донецька на проведення юнацького чемпіонату світу з легкої атлетики дуже неоднозначний. Насамперед, це спадок, який залишиться в місті для легкої атлетики і для місцевих мешканців після проведення чемпіонату. Крім РСК «Олімпійський», який і так знаходиться у чудовому стані, будуть відновлені розминочні поля і повністю реконструйований тренувальний стадіон «Кіровець».Плюс легкоатлетичне обладнання, що залишиться у Донецьку після чемпіонату. Все це дасть нам можливість отримати потужний спортивний об’єкт, готовий будь-коли приймати змагання дуже високого рівня. Більш того, Україна отримає кваліфікований суддівський корпус, що готуватиметься до змагань більш ретельно, а це також частина спортивної репутації та кваліфікації нашої країни.

Але сьогодні ще й нам складно уявити, який об’єм роботи доведеться перемолоти, аби після футбольного Євро-2012 і наш юнацький чемпіонат світу мав би презентабельний вигляд. Вже найближчими днями буде створюватися оргкомітет, директорат змагань, складатиметься майстер-план і починатиметься копітка робота по нашому спортивному проекту. Ми вже маємо деякі цікаві задумки, але озвучувати їх ще зарано. Скажу лише, що до відкриття чемпіонату та його проведення ми хочемо залучити якомога більше українських дітей, котрі займаються легкою атлетикою. Найближчим часом почнеться робота над розробкою талісманів та логотипу змагань. Чому б до цього також не залучити дітей?», – ділиться  Валерій Борзов, Президент Федерації легкої атлетики України.

Міністр України у справах сім’ї молоді та спорту Равіль Сафіуллін наголосив на тому, що не має жодних сумнівів у тому, що Донецьк буде готовий прияти юнацький чемпіонат світу з легкої атлетики на всі 100 відсотків.

«Вікна мого кабінету в Києві виходять на НСК «Олімпійський». Я добре пам’ятаю стан стадіону, коли я вперше зайшов у кабінет. Минуло лише 8 місяців, а картина радикально змінилася. Так це лише 8 місяців, а в підготовці до легкоатлетичного чемпіонату світу ми маємо 2 з половиною роки. Донецьк – одне з міст, де підготовка до Євро-2012 відбувається показовими темпами. Тому в тому, що і стадіон «Кіровець», який є навіть не головним, а тренувальним, буде готовий набагато раніше зазначених термінів, я не маю ні найменших сумнівів. Після нашої презентації на засіданні Ради ІААФ одним із заданих питань в адресу нашої делегації було, чи зможе Донецьк підготувати та організувати велику команду волонтерів, котрі потрібні для забезпечення високого рівня чемпіонату. Мер Донецька Олександр Лук’янченко відрапортував, що до футбольного Євро 2012 в його місті вже зараз готують 5600 волонтерів, яких ми зможемо задіяти і під час легкоатлетичного турніру роком пізніше. А це вражаюча цифра, яка навіть більш, аніж достатня для проведення юнацького чемпіонату світу з легкої атлетики», – переконаний Равіль Сафіуллін, міністр України у справах сім’ї молоді та спорту.

flacho.org.ua