Черкаські паралімпійці здобули перемоги на відкритому турнірі з плавання
Написав Administrator   
Четвер, 02 червня 2016, 18:08

151214 U70G 17vApo

Дмитро Кохась і Самбур Дар'я на двох здобули п'ять золотих нагород і дві срібні.

   25-26 травня, в м. Ужгороді, відбувся Відкритий турнір з плавання «Сакура» серед дітей з особливими потребами. Всеукраїнські змагання проходили у спортивному комплексі «Zinedine».

   До Закарпаття з’їхалися діти з Київської, Запорізької, Дніпропетровської, Донецької, Луганської, Черкаської, Харківської, Хмельницької, Полтавської, Херсонської, Івано-Франківської, Львівської областей України, які мають вади опорно-рухового апарату, слуху, зору. Загалом – майже 150 учасників.

   Черкаську область представляли 3 спортсмена Черкаської обласної ДЮСШ (І розряд), які показали високі результати:

   Кохась Дмитро

   50 м в/с - І місце

   50 м брас - І місце

  200 м в/с - І місце

   100 м в/с - ІІ місце

   Самбур Дар’я

   50 м н/с - І місце

   100 м брас - І місце

   50 м бра - ІІ місце

   «Ми дуже вдячні організаторам за запрошення та теплий прийом. Діти надзвичайно задоволені, насамперед від можливості показати свої уміння та досягнення. Дітям з особливими потребами обов’язково потрібні додаткові старти. Адже чим більше вони беруть участь у подібних змаганнях, бачать, що можуть такі ж діти, як вони, тим більше стимулу з’являється у них, вони бачать, до чого їм прагнути. Дуже хотіли потрапити на цвітіння сакур, однак, на жаль, спізнилися. Хоча вже встигли побачити, яке гарне місто Ужгород, які гостинні люди на Закарпатті» - розповіла тренер спортсменів Ткаченко Наталія Леонідівна.

   Усі учасники турніру були нагороджені грамотами та медалями, а переможців нагородили кубками та пам’ятними подарунками.