Досягнення спортсменів центру «Інваспорт» на національній та міжнародній аренах
Понеділок, 22 липня 2019, 07:42

0806 -

Підсумки виступу черкаський спортсменів у першій половині 2019 року

До складу збірних команд країни з різних видів спорту у 2019 році зараховано 25 спортсменів області.Спортсмени прийняли участь у 24 національних змаганнях та завоювали 52 нагороди різного гатунку.

Приймаючи участь у фіналі Всеукраїнської спартакіади «Повір у себе», в Українському дитячому центрі «Молода гвардія» (Одеса), 14 спортсменів вибороли 13 нагород з плавання та легкої атлетики.

Спільно з Черкаським віділенням Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю, в травні проведений табір фізкультурно-спортивної реабілітації у Львівській області.

Представники області приймали участь в 11 міжнародних змаганнях.

На Чемпіонаті світу з фехтування на візках Манько Артем виборов бронзову медаль з фехтування на шпагах. На Кубку світу з кульової стрільби серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату Денисенко Олександр посів ІІ місце у командному заліку. На Кубку світу з веслування академічного серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату (Польща) Жук Максим посів ІІ місце та на Кубку світу (Нідерланди) виборов дві срібні нагороди.

Коваль Максим виборов «золото» у штовханні ядра на чемпіонаті Європи з легкої атлетики в приміщенні (Туреччина) серед спортсменів з вадами фізичного та розумового розвитку. Єпіфанов Владислав виборов золоту медаль на чемпіонаті Європи з параканое (Польща). Пустовіт Віктор став чемпіоном Європи з футболу серед спортсменів з вадами слуху (Греція).

Протягом І півріччя трьом спортсменам присвоєно спортивний розряд «Кандидат у майстри спорту України».

Зі слів начальника центру Горященка Юрія Володимировича, проводиться робота по подальшому залученню інвалідів до занять фізичною культурою та ведеться підготовка провідних спортсменів до їх вдалого виступу на національних та міжнародних змаганннях.

Джерело: Управління у справах сім'ї, молоді та спорту Черкаської ОДА