"Імпексагро" переграв лідера чемпіонату
Написав Стас Лопес   
П'ятниця, 10 лютого 2012, 19:38

 

30.09.11_ias-fvr45

"Імпексагро" - "Кримсода" 3:1 (25:23; 23:25; 25:23; 25:18)

   Сьогодні ввечері черкаський "Імпексагро" здобув неочікувану перемогу над красноперекопською "Кримсодою". Лідера чоловічої волейбольної Суперліги черкасці на своєму паркеті обіграли з рахунком - 3:1.

   «Ми змушені дивитися вперед, де в нас – плей-оф. Зважаючи на це, нам потрібно дати можливість відчути гру нашим резервістам, саме цим обумовлена поява в складі кількох запасних гравців», – так після гри наставник «Кримсоди» Євген Бородаєнко охарактеризував дещо несподіваний склад своєї команди в цьому турі. В Черкаси не приїхали три гравці основи кримчан, з них двоє колись мали черкаську прописку (Жилінський та Жуматій). Таким подарунком беззаперечного лідера чемпіонату сповна скористалися черкаські аграрії. Головна боротьба точилася в першій половині гри. Черкасці, які зараз йдуть четвертими в турнірній таблиці, відчувши кадровий дисбаланс свого суперника, кинулися на втечу в рахунку. В першій партії, як і в усій грі, дивіденди господарям приносила неймовірна самовіддача. Цього вечора замість єдиного майстра спорту міжнародного класу в складах обох команд -
Сергія Кісіля – футболку ліберо одягнув молодий Богдан Артеменко. Золотоніському хлопцю вдалося впоратись і з хвилюванням, і з більшістю атак суперника. Саме завдяки якісній грі в захисті і потужній подачі черкаські зуміли виграти стартовий сет – 25:23.

   Своє лідерство черкасці також зберігали фактично протягом всього другого сету, однак кінцівка партії залишилася за гостями. «Кримсоду» в ці хвилини завів зв’язуючий Володимир Ковальчук, для якого черкаський паркет також нечужий. В підсумку, сет знову закінчився з рахунком 25:23, але цього разу – для гостей. Цікаво, що найпопулярніший рахунок був зафіксований і в наступній партії. Обігравши «Кримсоду» в третьому сеті – 25:23, «Імпексагро» досягнув свого. Вже після цього гості зібратися не могли і лише зіпсували собі й без того не бойовий настрій результатом четвертого періоду – 25:18 для «Імпексагро». Відзначимо, що в цьому сеті свій вклад у перемогу зробив ветеран українського волейболу – Валерій Пяськовський, який найближчої середи стане гостем відео он-лайн конференції на нашому сайті.
   Віктор Михальчук, головний тренер ВК «Імпексагро»: «Результатом я задоволений, по грі є певні моменти. Сьогодні мені сподобалась самовіддача хлопців, в цьому напрямку ми зробили крок уперед. Ця перемога для нас дуже важлива, адже в попередніх двох турах ми зіграли не найкращим чином».
  Другий матч 10-го туру Суперліги між «Імпексагро» та «Кримсодою» розпочнеться в ПС "Будівельник" завтра о 12.00.