Ірина Жукова може повернутися до збірної України!
Написав Стас Лопес   
Середа, 04 січня 2012, 23:48

350x250_4ef17f838dddb

 

   «Черкаському Спорту» стало відомо, що найзірковіша волейболістка України та одна з кращих гравців Європи, яка своє сходження розпочинала в Черкасах – Ірина Жукова, може повернутися до збірної України. Цю сенсаційну заяву днями зробив кандидат на пост головного тренера жіночої збірної України – Андрій Романович. Нещодавно на зборах тренерської комісії ФВУ наставника «Галичанки» було висуното на пост керманича збірної. Ухвалити кандидатуру тренера ще має виконком ФВУ та профільне Міністерство.


   Не встигли завершитися збори, як Романович запевнив, що зможе привезти до лав збірної кращих українок, які грають за кордоном. Серед них відразу чотири екс-гравці черкаського «Круга», а це: представниці чемпіонату Росії – Трушкіна та Марченко, гравець французьких «Канн» – Козлова та, що найголовніше, зв’язуючий азербайджанської «Рабіти» – Жукова.


1jukova   Колишню дружину екс-тренера «Круга» – Сергія Голотова по праву вважають однією з кращих зв’язок Світу. Гучно заявивши про себе ще в минулому столітті у складі черкаського «Хімволокна», Жукова встигла переміряти футболки численної кількості грандів Європейського волейболу: «Модена», «Фоппапедретти», «Бергамо», «Одінцово». В 2007-му вона поверталася до Черкас, заліковуючи травму коліна вона в півсили невимушено подарувала чергове золото «Кругу». А від її титулів просто голова йде кругом: Жукова п’ятиразовий чемпіон України, чемпіон Росії, Італії, Туреччини та Азербайджану і дворазовий переможець Ліги Чемпіонів. В минулому сезоні в складі зіркової «Рабіти» вона поступилася у фіналі головного Європейського турніру турецькому «Вакифбанку». Однак три місяці тому взяла реванш у турчанок на клубному чемпіонаті Світу, де її визнали кращою зв’язуючою.


    На футболку української збірної Жукова перестала дивитися кілька років тому, після того, як розійшлася з Голотовим. Однак на сьогодні у волейбольної громади з’явилася можливість побачити гру колишньої зіркової черкащанки на українському паркеті. Звісно, якщо вона дійсно прийме запрошення національної збірної.