Рудницький та Ковальчук не змогли допомогти збірній України обіграти білорусів
Написав Стас Лопес   
Середа, 02 жовтня 2013, 20:27

268021

Україна - Білорусь - 0:3 (27:29, 19:25, 19:25)

 

 

Україна: Сторожилов, Капаєв, Ковальчук, Капелусь, Татаринцев, Тютлін, Тєрьоменко, Рудницький, Фомін (ліберо), Рябуха, Томін, Ерещенко.

 

Білорусь: Радзюк, Авдоченко, Антонович, Бусел, Акуліч, Ахрем, Кураш, Горемикин, Лихорад (ліберо), Венский, Миканович, Морозов.

 

 

   Чоловіча збірна України з волейболу після кількох років проведених без офіційних матчів нарешті відіграла гру. Поодинокий випадок, коли українські волейболісти одягнули форму збірної трапився сьогодні під час відбіркового матчу на чемпіонат Світу 2014. Путівку до Польщі українці можуть оформити, пройшовши два раунди відбору. Один з них сьогодні стартував у голландському місті Алмера. За його підсумками українцям потрібно потрапити у трійку кращих з-поміж шести збірних. Окрім України це Румунія, Швеція, Голландія, Білорусь та Ізраїль. 

 

  Сама збірна була сформована на базі харківського «Локомотиву», у складі нашої команди є і два екс-гравці черкаського «Імпексагро», а це Микола Рудницький та Володимир Ковальчук. Очікувано до лав збірної не змогли запросити зірок першої величини: Юрія Гладира, Андрія Дячкова, Костянтина Бакуна, Олександра Кривця та багатьох інших хлопців, які мають відношення до черкаського волейболу, але вже змінили громадянством. 

 

   Сьогодні українці поступилися збірній Білорусії у доволі короткому трисетовому матчі. Нашим північним сусідам знадобилося менше 80-ти хвилин, аби взяти цю гру. Найрезультативнішим гравцем цього матчу у складі України став Рудницький. Завтра українці поміряються силами з шведами, які сьогодні обіграли Румунію – 3:0.