Жіноча волейбольна Суперліга – далі без «Круга»
Написав Вікторія Хамаза   
Вівторок, 29 листопада 2011, 17:06

 

httht43454ghgh   Найтитулованіша жіноча команда суперліги «Круг» припинила участь у національному чемпіонаті України. Хоча чемпіонат і стартував у жовтні, проте вболівальники так і не побачили традиційно чемпіонської гри команди. Після минулого сезону черкаську команду залишили провідні волейболістки. Але на цьому негаразди команди не закінчились. Як ми повідомляли раніше, черкаський "Круг" через фінансові труднощі не зміг виїхати на низку матчів чемпіонату. Подальша участь команди у Суперлізі була невизначеною, оскільки «Круг» буквально балансував на межі банкрутства та шукав нового спонсора. Фінансова криза клубу змусила волейболісток не лише відмовитись від боротьби за найвищий комплект нагород, але й декілька місяців жити без зарплатні та по черзі знаходити гроші навіть на харчування.

 1112211111jpg

   Оскільки у команди не було змоги брати участі у двох турах чемпіонату, як повідомляє прес-служба ФВУ, черкаський клуб «Круг» припинив свою участь в чемпіонаті України з волейболу в сезоні 2011-2012 р.р. Згідно Регламенту ФВУ у разі зняття команди з чемпіонату, черкаські волейболістки автоматично отримують статус вільних агентів без сплати компенсації клубу, а очки, отримані в іграх за цю команду, анулюються.  Що стосується самого волейбольного клубу «Круг», то, відповідно до Регламенту ФВУ, за зняття команди з подальшої участі у чемпіонаті України  до нього будуть застосовані спеціальні санкції.

   Шестиразовий чемпіон України ВК «Круг» була створена в 1991 році. Восени 1991 року команда взяла участь у першості України серед колективів фізкультури і посіла 3-е місце, завоювавши право грати у першій лізі. Команда Черкаської області, створена на базі ВК «Круг», стала переможцем усіх трьох волейбольних турнірів Всеукраїнських літніх спортивних ігор (1999, 2003, 2007). Упродовж 15 років командою керував Сергій Голотов, якому допомагав Юрій Садовський. Однак надовго без роботи титулований наставник Сергій Голотов не залишиться. Як повідомив «Черкаському спорту» сам тренер він вже отримав запрошення з Росії.

"Мені дуже шкода, що клуб з такою історією припинив своє існування. До останнього ми намагалися знайти якісь варіанти  і спонсорів, котрі могли нам би допомогти фінансово. Були і намагання з боку обласної влади допомогти нашому клубу, але в них теж нічого не вийшло. Мені шкода за черкаський волейбол. Персонально я також буду їхати звідси. В мене вже є доволі непогана пропозиція з Росії", – говорить Сергій Голотов.