Екс-гравець черкаського «Круга» - MVP єврокубка
Написав Стас Лопес   
Субота, 30 березня 2013, 09:26

marina-marjukhnich_13631932902087669477zag

    В черговий раз колишній гравець черкаського «Круг» гучно заявив про себе в Європі. Марина Марюхніч, яка в Черкасах виступала під прізвищем Манюк, виграла Кубок виклику ЄКВ. Третій за значенням клубний європейський трофей волейболістка здобула у формі краснодарського «Динамо». У фінальній дуелі росіянки обіграли італійську «П’яченсу». На власному паркеті росіянки поступилися 1:3, але в золотому сеті (в Італії «Динамо» вигра) вони святкували успіх -15:8.

   Причому колишня улюблениця черкаської публіки стала MVP фіналу!

maruhnich-vyzov-01

    За коментарем після чергового європейського тріумфу української волейболістки ми звернулися до колишнього тренера «Круга», а нині наставника южненського «Хіміка» - Сергія Голтова.

Сергій Іванович. Вітаємо вас з таким вагомим результатом українки. Адже фактично за часи вашої роботи з Манюк розкрився її талант.

Ви знаєте з цього приводу надмірних емоцій я не відчуваю. Так приємно, що волейболістка, яка починала грати в Україні здобула це визнання. Але до цього не раз українки ставали і кращими волейболістками Європи, і вигравали Лігу чемпіонів. Це лише підкреслює те що в нас дуже сильна волейбольна школа. Українки грають на провідних ролях в топ клубах світу. Це і французькі «Канни», це і московське «Динамо», це і «Рабіта» з Азербайджану, і в багатьох топ клубах Туреччини, більшість з них навіть грали в Черкасах.

golotov228842


Як вважаєте, що можна зробити задля того, аби вони виступали б в українських клубах?

Дуже довго можна про це говорити. Я лише скажу про головну і банальну річ – гроші. В українських клубів немає таких грошей на які ці волейболістки заслуговують. У нас гарна школа, але мало хто готовий вкладати гроші у волейбол.