Черкаський волейболіст отримав польське громадянство
Написав Стас Лопес   
Понеділок, 21 січня 2013, 21:29

Gladyr61476

   Як повідомляє сайт volleyball.in.ua після трьох років очікування, центральний блокуючий польської "Закси" (Кендзежин-Козле) - Юрій Гладир разом зі своєю сім'єю отримав польське громадянство .

images-stories-moby-players-UA-Yuriy_Gladyr-0001ZQAKMIML60JR-C116-F4-300x355    Юрій Гладир народився в Сумах, але довгий ачс грав та проживав у Черкасах. Тутешньої командою екс-гравця збірної України був місцевий "Азот". І нині Гладир проводить міжсезоння саме в Черкасах. Наразі Юрій є одним з кращих перших темпів польськоїх PlusLiga. У 2008 році він приїхав до Варшави, щоб виступати за "АЗС", і відразу справив велике враження своєю грою. Рік потому Юрій переїхав до "Закси".

   Кілька днів тому Юрій Гладир отримав документ, що підтверджує, що він є громадянином Польщі. Крім того, його дружина і дочка (народилася в Польщі) теж отримали громадянство Польщі. Гладир визнає, що його родині дуже добре в Польщі і що він хотів би грати за нову національну команду.

   Ця ситуація дає нові можливості відомого спеціаліста - Даніеля Кастеллані (тренер "Закси"), який зараз може по іншому комплектувати команду. У PlusLiga є обмеження для іноземних гравців на майданчику (3 з 6 на майданчику) і тепер коли його основний гравець став поляком, Кастеллані може по-новому варіювати склад.