Олександр Бібер: «Ми зверталися до керівників міст і регіонів з проханням підтримати волейбольні команди»
Написав Administrator   
Четвер, 02 серпня 2012, 17:43

biber211388

   Нещодавно в Києві відбувся виконком федерації волейболу України. Одним з головних питань, які розглядалися на ньому став крах низки українських клубів, серед яких і черкаський «Імпексагро». isport.ua поцікавився у голови директорату ФВУ – Олександра Бібера його бачення черкаських проблем.

 

- Два міста - Черкаси і Хмельницький - зникли з карти чоловічої Суперліги і взагалі з української волейбольної карти. Ваш коментар до цього як одного з керівників ФВУ?


- Ми зверталися до керівників міст і регіонів з проханням підтримати волейбольні команди, але зацікавленості з їхнього боку не було. Як ви розумієте, команди проходять через фінансові обставини. На жаль, бізнес-структурам або підприємствам поодинці важко утримувати команди - так зникли і «Хімволокно», і «Круг», і «Дорожник-СКА», і не тільки вони. Була в Черкасах чоловіча команда «Імпексагро-Спорт», але клуб під такою назвою невдовзі після закінчення чемпіонату був закритий. З трибуни Конгресу ФВУ були сказані слова про те, що ЗАТ Азот підтримає волейбол, але слова розійшлися з ділом.

Але ця проблема має не тільки українську прописку. Багато команд перестали існувати навіть в Італії, серед яких навіть «Йезі» - учасник Ліги чемпіонів. Дві грецькі команди відмовилися від участі в найсильнішому клубному турнірі Європи. Відмовляються від участі в єврокубках команди Бельгії та Туреччини, де нібито фінансова ситуація краща, ніж у нас.