Жах! Черкащина залишилася без волейболу!!!
Написав Стас Лопес   
Середа, 01 серпня 2012, 14:44

impexx_f3cca9d76

Новина піднята через поновлення великої кількості коментарів

   Кілька років тому повірити в це було неможливо. Пам’ятається, товариш з Тернополя, приїжджаючи в Черкаси, дивувався із тутешньої любові до цього виду спорту в наших широтах. І це при тому, що він представляв регіон, в якому процвітала «Галичанка» та починав грати один з кращих перших темпів України – Денис Чаус. Сьогодні він може лише поспівчувати черкаським прихильникам цього виду спорту, прихильникам, які залишилися без представників у волейбольних чемпіонатах Країни. Не так давно Черкаси представляли відразу три команди в українських Суперлігах: «Круг», «Азот» та «Хімволокно» («Златогор») – і всі вони були в топі українського волейболу.

 

   Сьогодні «Черкаському спорту» стало відомо, що в сезоні 2011-2012 Черкащина не буде представлена жодною командою в Суперлізі. Ми вже писали про те, що останній волейбольний колектив області – «Імпексагро» – припиняє своє існування. Однак колектив міг підхопити старий-новий спонсор – «Азот» і все до того йшло. Однак згодом стало зрозуміло, що підприємство не візьме під себе команду. Починаючи з вихідних, гравці почали роз’їжджатися з Черкас. А деякі з них вже сьогодні проходять оглядини в полтавському «Фавориті». За словами граючого тренера команди – Валерія Пясковського, на цьому в Черкасах поставлено крапку в славетній історії місцевого волейболу.

 

«На жаль, це все. Я до останнього сподівався, що команда таки буде, але, на жаль, маю констатувати, що волейбол в Черкасах вже в історії. Зараз мені, як тренеру, залишається займатися працевлаштування хлопців. Попри те, що ми втратили певну кількість часу та коштів, сподіваючись на черкаський варіант, думаю, нам це вдасться зробити», – говорить Валерій Пясковський.

 

   Дізнавшись про смерть волейболу на Черкащині, ми звернулися до начальника управління у справах сім’ї, молоді та спорту ОДА – Вадима Берези. Щоправда, зв’язатися з першого разу з чиновником нам не вдалося. Відтак ми поцікавилися баченням ситуації державного тренера цього виду спорту в нашій області – Сергія Леся.


   «Думаю, волейбол зараз не цікавий в області. Справа тут навіть не у відсутності в Суперлізі команд. Задля того, аби він функціонував не лише на плечах у капіталу, потрібна відповідна база дитячої підготовки. У нас вона є, але дуже слабенька, не вистачає волейбольних юнацьких команд. Мене, взагалі, дивує, що в обласному центрі легше поставити на ноги скелелазіння чи бадмінтон, а історичний вид відійшов у затінок».


   Вже ввечері нам таки вдалося зв’язатися з начальником профільного управління. Виявляється, сам Вадим Береза навіть не знає деталей волейбольної історії. І говорить, що колишнє керівництво «Імпексагро» навіть не зверталося до нього за допомогою і, завершуючи, лише говорити: «На жаль, так сталося».