"Імпексагро" не вистачило дещиці в матчі з чемпіоном
Написав Стас Лопес   
Четвер, 03 травня 2012, 18:58

21IMG_1536-560x373

"Імпексагро" - "Локомотив" 2:3 (27:25; 25:23; 20:25; 14:25; 9:15)

 

    Сьогодні в ПС «Будівельник» черкаський «Імпексагро» розпочав приймати фінальний тур чоловічої волейбольної Суперліги. Згідно з регламентом чемпіонату чотири кращі команди Суперліги мають розіграти нагороди за підсумками матчів в кожному з міст де прописаний фіналіст. В попередніх двох турах черкасці розбагатіли лише на три очки і посідають четверту сходинку турнірної таблиці. Зараз команда Віктора Михальчука претендує на бронзу. 

До свого матчу аграрії побачили, як «Кримсода» відносно легк розібралася з «Фаворитом» – 3:0.

   

   Зважаючи на цей результат, господарі паркету могли б уже сьогодні дістатися жаданої третьої сходинки. Задля цього їм потрібно було б обігравати флагмана українського волейболу – харківський «Локомотив». Наврядчи хтось до гри міг би спрогнозувати, що черкасцям це вдасться зробити, але вже в середині матчу більшість присутніх в ПС «Будівельник» потирали руки в передчутті тріумфу над залізничниками. Загалом, матч був поділений на дві різні частини. В першій – аграрії ледь не підірвали ігровий майданчик своєю зарядженістю на позитивний результат. Саме завдяки неймовірній самовіддачі «Імпекса» виграв стартовий сет – 27:25. В другій партії господарі майданчику продемонстрували також дуже змістовний волейбол. Взагалі, цю партію можна назвати однією з найкращих в сезоні, в ній у аграріїв виходило майже все – і неймовірне завершення атак, і самовіддана гра в захисті. Особливих епітетів у цьому відтинку матчу заслуговує гра Олександра Гребенюка. Діагональний господарів зі своєї другої зони часом забивав цвяхи, які були непідвласні канонам гравітації.

 

   В другій половині матчу гра у виконанні черкаського клубу з дивовижної перетворилася на безглузду. Учаснику російської Суперліги вдалося доволі легко на класі переломити хід гри. Похитнувшись в кількох епізодах, аграрії не змогли вже зупинити швидкісний «Локомотив». Показовим стали і два епізоди за участю того ж Гребенюка, якого м’яч після подачі залізничників двічі знаходив в аут. Не впоравшись із хвилюванням та натиском титулованого суперника, черкасці програли три останні сети – і віддали матч «Локомотиву». З позитивів цього матчу дорогоцінне одне турнірне очко та піднесені емоції вболівальників, які нарешті побачили волейбол високого рівня.

 

Юрій Філіпов, головний тренер ВК «Локомотив»: «Чесно кажучи, ми не очікували такого натиску від суперника. Можливо, і не думали, що гра триватиме п’ять партій. Суперник сьогодні грав непогано, але в другій половині гри нам вдалося переломити хід гри, думаю, це завдяки досвіду».


Руслан Юшкевич, блокуючий ВК «Імпексагро»: «Прикро, що поступилися. Ми сьогодні дійсно дуже хотіли виграти і в першій половині матчу довели це. На жаль, нас не вистачило на всю гру. Зараз для нас головне – поборотися за бронзу. З огляду на це, завтра буде дуже важлива гра проти «Фаворита».

 

 

Розклад змагань

четвер

 

16:00 "Фаворит" - "Кримсода"        0 :3

18:00 "Імпексагро" - "Локомотив" 2:3

 

пятниця

16:00 "Кримсода" - "Локомотив"

18:00 "Імпексагро" - "Фаворит"

 

субота

11:00 "Локомотив" - "Фаворит"

13:00 "Імпексагро" - "Кримсода"

 

 

1-4 місця


Місце Команди               Загал Виг Прог 
1        Локомотив              7       6      1    16
2        Кримсода               7       5      2    12
3        Фаворит                 7       2      5      5
4        Імпексагро Спорт    7       1      6      4