Віктор Михальчук: "Націлювати на медалі хлопців не буду"
Написав Administrator   
Понеділок, 26 березня 2012, 22:45

 

vokl53734

 Три дні тому черкаський "Імпексагро" виконав звоє завдання на сезон - вийшов у плей-оф волейбольної Суперліги. Після вирішення турнірного завдання головний тренер «Імпексагро Спорт Черкаси» Віктор МИХАЛЬЧУК, вже знаходячись у рідній Одесі, дав інтерв’ю прес-службі ФВУ.

 

- Віктор Ілліч, який був тактичний план на матчі із «Новатором», наскільки його вдалося виконати?

- Однієї із задач, про це неодноразово говорили всі тренери, «накрити» Сухініна. Не скажу, що ми повністю її виконали, але план такий був. Також важливе значення надавали подачі – це питання ми детально розбирали при підготовці до ігор. Дещо несподіваним була поява у складі «Новатора» Вітюка, але взагалі-то впоралися з поставленими задачами.

- Напевно вирішальною у перший день стала четверта партія, коли програвши третю партію, черкаська команда поступалася і в четвертій 8:12?

- Так, це був дуже важкий момент. Хоча з іншого боку, нічого катастрофічного в цьому не було, адже навіть програвши 2:3, у нас залишався другий матч, де ми могли вирішити турнірну задачу. Звісно, бажано було набрати побільше очок вже в перший день. Стосовно того моменту, при який Ви питаєте, не згадаю, за рахунок чого ми встояли… Але в цілому скажу, що виграли завдяки подачі – ми набагато менше помилялися, ніж суперник – в інших компонентах ми програли, чи мали приблизно рівні показники. Лише на блоці мали перевагу.

- В другий день було простіше?

- По загальному рахунку, можливо і так, але за розвитком подій так не скажеш. Були проблеми в першій партії – програвали 1:5. До другої технічної перерви ми вирвалися вперед – 16:14. В кінцівці зберегли перевагу, а в другій стартували 8:0 (!), довели до логічного перемоги і тим самим виконали задачу, набравши чотири очки за два матчі. Я спитав хлопців: «Будете грати далі?». Вони відповіли: «Так» і довели справу до завершення.

- Когось особисто могли б відзначити в цих матчах?

- Відзначу всіх гравців команди. Після матчів я подякував їм за виконану роботу, за те, що мене терпіли. Вважаю, що волейболісти виконали достатньо великий обсяг роботи. Так, є певні проблеми технічного та тактичного плану, але в цілому команда пішла вперед. В останніх шести матчах, які були ключовими – з ВСК «Юракадемією», СВК «Буревісником»-ШВСМ та «Новатором», траплялося, що програвали упродовж партій, але волейболісти знаходили в собі сили переламати хід матчу та вигравали партії. Раніше нам це не вдавалося: коли суперник виходив вперед, команда часто-густо психологічно ламалася… Фінальний відрізок 1-го етапу говорить про те, що у гравців окремо та у команди в цілому з’являється психологічна стійкість.

- Чи можна говорити, що черкаська команда стрибнула вище голови, посівши третю сходинку в регулярному чемпіонаті?

- Виходячи з комплектації команди, моя початкова ідея полягала в тому, щоб гравці повірили самі в себе, високих цілей перед командою, наприклад, потрапити до четвірки, не ставив. Спочатку спробував, але команда не витримувала, перед усім психологічно – вантаж відповідальності все ж таки тиснув. Потім спокійно грали та старанно тренувалися. Взагалі, гравці добряче попрацювали – вони молодці.

- Вашій команді на фінальному етапі змагань напевно буде легше у психологічному плані?

- Гадаю, що так. Націлювати на медалі хлопців не буду. Якщо у них є такий ентузіазм, це їх право. Мене як тренера цікавить не результат, а в першу чергу, зростання гравців. Останнім часом саме така тенденція намітилася.

- Так вийшло, що двома з чотирьох команд, які розіграють медалі чемпіонату, керують одеські спеціалісти – Ви та Євген Бородаєнко. При тому, що в Одесі команда майстрів у минулому році наказала довго жити…?!

- Ну, очевидно ми просто затребувані в Одесі. Відсутність чоловічої волейболі команди взагалі нонсенс. Наскільки я чув, і жіноча команда знаходиться на межі видиху. Все це питання до керівників міста та області. Волейбол завжди був візитною карткою Одеси, а зараз…






Прес-служба ФВУ.