Дівчата школи № 10 Черкас – найкращі волейболістки України
Середа, 10 травня 2017, 12:37

100517 v1

З 05 по 08 травня 2017 року в місті Київ проводилась перша в історії Незалежної України Шкільна волейбольна ліга

 

Турнір проходив у двох вікових категоріях – 2003 року народження і молодші та 2000 року народження і молодші. 65 команд, понад 600 учасників, кваліфікований суддівський корпус, титуловані і заслужені тренерські кадри, підтримка від Федерації волейболу України, Міністерства освіти і науки України та Національного олімпійського Комітету – усе це зробило змагання турніром державного значення. Свято волейболу у Пущі-Водиці насправді вдалося, і це підтвердить будь-який учасник незалежно від того, яке місце здобула його команда. У старшій віковій категорії (2000 рік народження, дівчата) Черкащину представляла Черкаська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 10, яка й виборола золоті медалі.

 

100517 v2

 

Чотири неймовірних за напругою боротьби днів, поєдинки на майданчиках Міжнародної тенісної академії, нові знайомства і незабутні враження…

 

Неймовірними за напругою виявилися ігри у старших вікових категоріях. Хіба можна було спрогнозувати, що черкащанки, після того, як потрапили у складнішу сітку, дійдуть до головного фіналу і виграють цей турнір? Особливо непросто було у це повірити після того, як у поєдинку за вихід до півфіналу проти представниць вінницького регіону вони, програши першу партію, поступалися суперницям й у другій – 19:24. Проте знайшли в собі сили, дістали опоненток у рахунку, вирвали перемогу у вирішальній другій партії – 30:28, виграли на тай-брейку та, зрештою, стали переможницями Шкільної волейбольної ліги: у фіналі черкащанки здолали сильну команду Полтавської області, в складі якої грали дві збірниці України.

 

100517 v3

 

100517 v4

 

 

Школа, батьки, вчителі, все місто пишаються такою неймовірною перемогою. Це відбулося, перш за все, завдяки сумлінній роботі талановитого тренера, Новгородченко Тетяни Кирилівни, з якою Черкаська ЗОШ № 10 співпрацює багато років. Цієї перемоги не було б без директора школи Василя Івановича Хилька, який не просто щиро вболіває за успіхи своїх учнів (всі дні змагань був поряд з командою, надихав і стимулював дівчат), але й робить усе можливе, щоб ці успіх не лишилися непоміченими на рівні школи, міста, області, дбає про розвиток волейболу у навчальному закладі. І, звичайно ж, цієї перемоги не було б без наших дівчат! Особливо відзначилися у іграх одинадцятикласниці Коломійцева Олександра (визнана за результатами турніру кращим універсальним гравцем) та Музиченко Тетяна (кращий блокуючий змагань). Яскравою була вся команда школи, до складу якої входили: Краснова Софія (8-А клас), Нудьга Валерія та Поліщученко Ксенія (9-А клас), Науменко Марія, Білецька Вікторія і Жмайло Валерія (10-А клас), Кулик Євгенія і Михайлова Віталіна (11-А клас). Отже, складні і відповідальні змагання закінчилися. Залізна воля, спортивний характер, важка щоденна праця на тренуваннях, підтримка, турбота тренера – ось складові нашої перемоги. Сподіваємося, що на такому рівні вона буде не останньою. А поки що – ура Черкаси! Ура 10 школа!

 

100517 v5

 

100517 v6

 

 

100517 v7