Чемпіонат Європи (U-17). Відбірковий турнір. Таки вигризли «сухарик»!
Написав Администратор Черкаський Спорт   
П'ятниця, 14 квітня 2017, 11:55

192124 S29A8451

Незважаючи на важкі сценарії перших двох партій, підопічні Всеволода Веремієнка вибороли важливу перемогу в трьох сетах.

 

УКРАЇНА – УГОРЩИНА 3:0 (25:21, 25:22, 25:13)

Україна: Цюпін, Бовшуновський, Любич, Величко, Уривкін, Безуб; Андрєєв (л), Коровін. 

Угорщина: Іван, Лазі, Томанозі, Боа, Кара, Флечнер; Саркозі (л), Олах (л), Сойвурал, Матьяк, Цордаш. 

Тривалість матчу: 69 хв. (23+25+21).

Судді: Ковач (Сербія), Мардар (Румунія).

Кращі гравці (за версією ФВУ): Уривкін – Боа.

13 квітня. Черкаси. ПС «Будівельник». 700 глядачів.

 

Можливість грати в чудовому залі за підтримки заповнених майже вщерть трибун - що може бути кращим додатковим стимулом для 17-річних парубків, після, звичайно ж, усвідомлення реального шансу пробитися до фінальної частини чемпіонату Європи? І спершу здалося, що наші волейболісти перейнялися цією атмоферою максимально позитивно. В усякому разі стартовий сет вони почали досить впевнено, швидко досягнувши відриву – 3:0. Але надалі у діях підопічних Всеволода Веремієнка почало простежуватися те, чого наставник боявся найбільше – нервовість і помилки, можна сказати, на рівному місці. То незграбно прийняли, то відпасували... І угорці, в який швидко з'ясувалися лідерські здібності Шаболча Боа, саме через нього взялися виправляти становище. Тож незабаром вже вони вийшли в лідери, причому трималися в цьому статусі майже до кінця. На щастя, у кульмінаційні хвилини українці зуміли заспокоїтися і, вигравши чотири м'ячі поспіль, залишили партію за собою - 25:21.

А ось початок другого сету цілком залишився за гостями. Важко пояснити, чому левова частка ударів «синьо-жовтих» або не досягала мети, або приходилася в блоки, проте саме через це Угорщина повела чотири пункти. І зберігалася така ситуація досить довго. Точніше – до того моменту, коли Боа помітно почав втомлюватися. І хоча наставник угорців тасував склад частенько, без лідера в інших виходило не густо. Тож у кінцівці наші спортсмени знову змогли взяти три м'ячі поспіль і виграли сет – 25:22.

Ну, а надалі нарешті сталося те, чого бажалося вже зі старту поєдинку: українці заграли впевнено і розкуто, через що суперники відверто знітилися. Тож, застосувавши футбольну термінологію, можна стверджувати, що гра йшла фактично в одні ворота. Кінцевий рахунок – 25:13 – яскраве тому підтвердження.

Отже, збірна України розпочала з дуже важливої перемоги і завтра матиме день відпочинку. На паркеті ж зійдуться команди Угорщини та Білорусі. Саме у протистоянні з останньою 15 квітня дружина Всеволода Веремієнка має вирішити, кому дістанеться єдина пряма путівка на чемпіонат Європи.

 

Прес-служба ФВУ