Завершено Чемпіонат Черкас з волейболу серед чоловіків
Написав Администратор Черкаський Спорт   
Середа, 05 квітня 2017, 00:22

IMG 1242У Черкасах відбулися фінальні матчі Чемпіонату міста з волейболу «Златогор-ліга» серед чоловічих команд.

 

Відповідно до Положення та календаря змагань, ігри Чемпіонату розпочалися в листопаді місяці 2016 року і протягом чотирьох місяців команди проводили ігри за коловою системою.

За результатами попереднього етапу визначилися команди, які склали півфінальні пари «Україна єдина»– ЧІПБ та «Златогор» – «Коло друзів».

Перша півфінальна гра між командами «Україна єдина» та «Черкаський інститут пожежної безпеки» викликала неабиякий інтерес у чисельних глядачів і виправдала їх очікування. Саме добра налаштованість на гру, повна концентрація, самовіддача та палка підтримка вболівальників дозволили студентам виграти перші дві партії. Ведучи в третій партії з різницею до семи м’ячів, в кінцівці сету майбутні пожежники розслабилися і цим скористалися суперники, за що нагородою їм була перемога в партії 25:23. У четвертій партії практично боротьби не вийшло, про що свідчить рахунок 25:15 на користь команди «Україна єдина» і, як результат, суперників очікував п’ятий сет. Видно, що перелом у грі та перемоги у попередніх партіях забрали немало сил у волейболістів команди «Україна єдина» і студенти досить впевнено отримали перемогу у партії 15:6 і вибороли право грати у фіналі.

 

IMG 1223

 

Менш напруженою виявилася друга півфінальна гра. Набагато досвідченіші гравці «Златогора» постійно контролювали хід гри і отримали перепустку у фінал перемогою з сухим рахунком – 3:0.

Очікувану боротьбу за бронзу між командами «Коло друзів» та «Україна єдина» вболівальники мали можливість спостерігати с самого першого розіграшу м’яча. Суперники, розуміючи, що це останній шанс отримати медалі Чемпіонату цього сезону, намагалися продемонструвати максимум майстерності та самовіддачі. Рахунок у партіях 32:30, 25:22, 26:28, 25:18 підтверджує напруженість боротьби та перемогу команди «Україна єдина».

У фінальній грі волейболісти ЧІПБ намагалися нав’язати боротьбу супернику, але необхідної майстерності вистачала лише моментами і тільки у другій партії, яку вони програли на більше-менше 24:26, була справжня боротьба з майбутніми чемпіонами – командою «Златогор».

У урочистому нагороджені переможців приймали участь директор департаменту освіти та гуманітарної політики міської ради Ігор Волошин, голова ФСТ «Спартак» Юрій Мрачковський, в.о.начальника інституту пожежної безпеки Олександр Тищенко, депутат обласної ради Сергій Воронов, директор ПС «Будівельник» Світлана Бондар.

 

IMG 1298

 

Переможці нагороджені медалями та грамотами департаменту освіти та гуманітарної політики міської ради, команда за І місце Кубком та грамотою, за ІІ та ІІІ місця – грамотами. Також команди отримала заохочення з призового фонду Чемпіонату та сувенірну продукцію торгової марки «Златогор».

Учасники та чисельні вболівальники висловили слова вдячності організаторам змагань за чудово проведений Чемпіонат, адміністрації ПС «Будівельник» за можливість проведення фінальних ігор в одному з найкращих ігрових спортивних залів України.

 

IMG 1299