Міжнародний тріумф «Вікторії»
Написав Вікторія Хамаза   
П'ятниця, 13 липня 2012, 06:58

1ABCDSX_2209

   Черкаський танцювальний колектив підкорив міжнародний фестиваль.

    Танцювальний марафон – саме так у танцювальних колах називають щорічний фестиваль «Бегущие по волнам». Черкаський колектив «Вікторія» долучається до цього масштабного танцювального дійства уже дванадцятий рік поспіль. На рахунку танцівників клубу низка нагород та неодноразове світове визнання, без якого не обійшлося і цього року. 

   Повні сил та творчих ідей – такими танцівники колективу «Вікторія» повернулися із останніх змагань танцювального сезону. Цього разу черкащани підкорювали данспол танцювального фестивалю «Бегущие по волнам». До участі у цьому конкурсі колектив «Вікторія» долучається уже 12-й рік поспіль. Окрім «Вікторії» честь міста відстоювали ще два танцювальні колективи. 

   «Черкаси у цьому році представляло три колективи, це: «Вікторія», «Імпульс» з Палацу молоді та колектив «ТАІР» Черкаського багатопрофільного молодіжного центру. Рівень учасників дуже порадував. Адже фактично всі категорії, де були представлені наші діти – це були призи. Ми представляли 8 команд і у нас вісім кубків за перше, друге, третє місце», – ділиться Вікторія Сухенко, тренер зразкового колективу сучасного танцю «Вікторія».

   Протягом двох тижнів черкаські танцівники змагалися за звання кращих. Вихованці колективу «Вікторія» презентували журі конкурсу низку хореографічних постановок, у різних хореографічних стилях, серед них:  диско, хіп-хоп, джазовий танець, модерн, контемпорарі, різних за змістом, манерою виконання, музичним супроводом. Окрім цього танцівники мали змогу відвідувати майстер-класи кращих танцівників планети. Судило учасників кваліфіковане журі з Японії, Франції та США. Черкащанами судді лишилися задоволені.

   «Я продивилася роздруківки і побачила, що наших діток дуже гарно судили, що мені приємно. Одне діло, коли українські судді знають своїх танцівників, уже спрацьовує якийсь момент впізнавоності. То тут все з нуля йде танцівник. Вони нікого не знають і їм всі рівні. Те, як вони судили було дуже цікаво»,розповідає Вікторія Сухенко, тренер зразкового колективу сучасного танцю «Вікторія».

   Самі ж вихованці колективу «Вікторія» про фестиваль говорять з особливим захопленням. Адже мали змогу потанцювати на одному паркеті із зірками сучасного танцювального світу. За словами танцівників, такий досвід «на вагу золота». Адже далеко не всім випадає можливість повчитися танцювати у таких метрів дансполу.

   «Такий рівень, який демонстрували деякі учасники, це не рівень колективів, це людина розвивається сама далі по цій стихії. І подивившись на них, я зрозумів чого мені не вистачає. Що мені не вистачає досвіду. Адже те, до чого я прагну, треба ще довго йти», говорить Ярослав Сухенко, танцівник.

   Загалом цього року танцювальний колектив «Вікторія» завітав на танцювальний фестиваль командою у 40-к танцівників, які випробовували свої сили у різних вікових категоріях та танцювальних класах.

            2ABCfdgdfgdfgdf_5621 

   «Запам’яталися дуже конкурентки. Те, що ми занли перше місце. За наш дует серед чотирьох фіналістів ми були перші. Відпочинок дуже сподобався. Море було холодне, але все одно ми купалися», розповідає Юлія Кисляк, танцівниця.

   Своїми виступами міжнародне журі, як завжди, підкорили Ярослав та Вікторія Сухенко, Микита Черкасов, Максим Безвугляк, Дарина Лобода та Юлія Кисляк. Керівник колективу своїми вихованцями пишається. А фестивалю завдячує не лише призовими місцями, але й цінним досвідом.

   «Дуже цікаво взяти участь у цьому фестивалі для того, щоб зрозуміти свій рівень, щоб діти зайняли певну нішу. І, плюс, це все дуже добре поєднується з морем та відпусткою. Діти окрім того, що виступають, вони ще купаються в морі і в свої дружній компанії проводять приємно час»,ділиться Вікторія Сухенко, тренер зразкового колективу сучасного танцю «Вікторія».

   Найбільше цей фестиваль запам’ятався маленькій Вікторії Сухенко. Дівчинка повернулася до Черкас не лише із низкою нагород, але й і незабутніми враженнями. адже на час перебування колективу на цьому фестивалі у маленької танцівниці було день народження.

   «Незабутнім було вітання. Адже мене вітала з днем народження вся Україна. враження просто неповторні та незабутні», – говорить Вікторія Сухенко, танцівниця.

    Наразі у планах колективу «Вікторія» лише відпочинок. А наприкінці літа танцівники вирушать на чергові танцювальні збори аби якомога краще підготуватися до нового танцювального сезону.