Черкаські сумоїсти підкорювали Європу
Написав Administrator   
Четвер, 12 липня 2012, 09:50

summocherkassy305290312_4

Понад 1000 спортсменів із 15 країн світу взяли участь у чемпіонаті Європи з сумо, який приймав Луцьк. Черкаси представили троє юних борців тренера Фелікса Потаніна.

Чемпіонат відвідав Надзвичайний та Повноважний посол Японії в Україні Саката Тоічі з дружиною. Він висловив вдячність усім учасникам змагань за те, що вони зберігають традиції стародавнього японського бойового мистецтва та примножують їх. 
– Україна вже зробила чималий внесок у розвиток цього виду спорту. Для мене велика честь, що гравці з усієї Європи беруть участь у змаганнях з сумо, – зазначив Саката Тоічі.
Щодо результатів виступів черкаських сумоїстів, то срібло у категорії 50 кг до 14 років здобув Артем Шевченко (учень школи № 15), який у фіналі поступився росіянинові. У фіналі за третє місце у категорії 60 кг до 14 років Максим Малицький (учень школи № 17) впевнено переміг поляка. У категорії до 50 кг 12 років бронзову медаль виборов Назар Шевченко (учень школи № 21), який був сильнішим за естонця.
Як розповів тренер черкасців Фелікс Потанін, це перші міжнародні змагання, де брали участь наші сумоїсти, результатами яких він залишився задоволений.

rada.cherkassy.ua