«Велика гра» вчить плавати та кататися на конях
Написав Administrator   
Четвер, 21 червня 2012, 06:29

24568446000horse-news-katie1

У літній школі розвитку «Велика гра» дітей знайомлять із кінним спортом, навчають верховій їзді та плаванню.

Півтори сотні дітей відвідали заняття літньої школи розвитку у перші дві зміни. Щодня 24 волонтери, вихователі й інструктори організовують дозвілля для більше сотні учасників.

У Дитячому парку Черкас діти вивчають англійську, бойові мистецтва, вишивають, малюють, ходять купатися та їздять на екскурсії. Учасники літньої школи сповідують принципи скаутського руху: вчаться бути лідерами і працювати в команді. За останні чотири роки було організувано більше 10 таких таборів в Криму і в Карпатах. Але такого масштабного табору, на все літо, який зроблено для черкаських дітей, ще не було.

Кожен ранок для учасників «Великої гри» починається з урочистого підняття національного прапора. Учасники вчаться марширувати, знають «Отче наш», що батьки теж відзначають як позитивний момент. Говорять, що діти, які познайомилися зі способом життя скаутів-пластунів, на очах міняються в кращий бік.

«Хочеться до землі поклонитися волонтерам, які працюють із нашими дітьми. Зараз так важко знайти таких цілеспрямованих, змістовних людей, які готові ділитися своїми знаннями та вміннями з дітьми. Це важливо, коли дітей навчають не тільки дорослі, а старші товариші, до них вони краще прислухаються. Ярославу ж настільки сподобався скаутський табір, що на питання, скільки часу він хотів би в ньому провести, відповів не замислюючись: «Усе життя», – поділилася враженнями мама восьмилітнього Ярослава.

Діти в захваті від «Великої гри», дорослі задоволені школою розвитку не менше за них. Дякують організаторам і шкодують, що територія Дитячого парку замала, аби скаутський табір міг вмістити всіх охочих побувати там черкаських дітлахів. Виховання за пластовими традиціями – нове для Черкас.

«Віддавши свох синів Стаса та Олега в школу розвитку «Велика гра», я залишився надзвичайно задоволеним. Мені дуже сподобалась організація роботи з дітьми, зокрема, патріотичний підхід. Всі ці цінності, які сповідують у цій школі, є для мене дуже близькими. Діти дуже щасливі, щодня розповідаючи мені про свої пригоди в таборі, і з нетерпінням чекають наступного дня. Спасибі Вам велике за те, що Ви є», – зазначив Олексій Побиванець, батько відпочивальників.

За два тижні літня школа розвитку «Велика гра» набула великої популярності в Черкасах. Уже є понад тисяча заяв від охочих записати дітей її учасниками. «Родзинкою» другої зміни стали заняття з верхової їзди, плавання. Програма розваг та занять дедалі розширюватиметься – аби діти з радістю відпочивали та набиралися яскравих вражень під час канікул, зазаначає офіційний портал міської ради.