Відтепер мотивацію можна купити!
Написав Administrator   
Вівторок, 19 червня 2012, 11:30

8798234350-0687343554566788768sport

   Швейцарські вчені знайшли спосіб, як загнати лінивих людей із зайвою вагою до тренажерних залів. 

   Вчені винайшли таблетки, які змусять товстунів рухатися. Дослідники з Центру інтегративної фізіології людини в Цюриху (Швейцарія) винайшли революційний метод в лікуванні ожиріння – вони придумали таблетки, який підвищать мотивацію пацієнтів. Таблетки змусять людину в кілька разів сильніше намагатися досягти поставленої мети, наполегливіше працювати на тренажерах для спалювання жиру, також вони підвищать силу волі і пацієнти зможуть відмовитися від зайвого шкідливого ласого шматочка.

   Відомий у спортивній сфері допінг еритропоетин тепер працюватиме на користь людям, вчені пропонують випускати на його основі таблетки, які підвищать активність, а також силу волі і мотивації людей. Однак вчені пропонують використовувати еритропоетин не в чистому вигляді, а його особливу форму, яка не підвищує кількість червоних клітин в крові.

   Нові таблетки мають активувати утворення зі стовбурових клітин кісткового мозку еритроцитів, що підвищує концентрацію кисню в крові, а значить підвищує і витривалість людини, повідомляє ТСН.

   Для доказу дієвості таких таблеток вчені провели експеримент – порівняли три групи мишей – одна була контрольною, іншій вводили еритропоетин, а треті були генетично модифіковані і їх організм сам виробляв цю речовину. У порівнянні з першою контрольною групою дві другі групи мишей показали найкращі спортивні навички та витривалість під час бігу, при тому рівень кров’яних тілець у них не підвищувався.

   «Таблетки для підвищення мотивації не будуть самостійно позбавляти від жиру, зате вони зроблять відвідування спортзалу привабливим для страждаючих від зайвої ваги, а бажання добитися результату – незмінним», – вважають вчені з Центру інтегративної фізіології людини.