Черкаські веслувальники «доплили» до всеукраїнських нагород
Написав Вікторія Хамаза   
Понеділок, 18 червня 2012, 06:06

DSCxcvbcnbnk3456899643N0229

   Із низкою нагород та відзнак повернулися місцеві спортсмени-веслувальники із змагань всеукраїнського ґатунку.

Пекуче сонце та прохолодна вода – головні атрибути цьогорічних чемпіонатів України з веслування. Близько сотні веслувальників із різних куточків України з’їхалися до Дніпропетровська аби «розмочити» весла одразу на трьох масштабних змаганнях цього сезону: чемпіонаті України з веслування на байдарках і каное, чемпіонаті України серед юніорів 1994-1995 років народження та молоді до 23 років з веслування на байдарках і каное та чемпіонаті України з перегонів на човнах «драконах». Одним із найвідповідальніших турнірів став Чемпіонат України з веслування на байдарках і каное, адже саме під час нього проходи відбір спортсменів, які представлятимуть нашу державу на Олімпійськіх іграх  які відбудуться 06 – 11 серпня в Лондоні (Великобританія). Свої сили на цих змаганнях випробовували збірні команди понад двадцяти міст країни, серед них: Київ, Полтава, Маріуполь, Житомир, Вінниця, Чернігів, Тернопіль, Черкаси, Запоріжжя, Миколаєв та інші.

   1337179521_img_688utybnvhmbh1Більше тижня, з 30 травня по 11 червня, змагальники визначали кращих у низці категорій. Підкорити дніпропетровську воду на чемпіонати завітала і черкаська збірна, до складу якої, як повідомляє АПБ, увійшли спортсмени-веслувальники Академійї пожежної безпеки Олександр Скороход, Олександр Перекупко та Андрій Точальний. Бронзову нагороду чемпіонату України з веслування на байдарках та каное на дистанції 1000 метрів у класі човнів каное «четвірка» виборов Олександр Скороход. Проте на цьому спортсмен не зупинився. Веслувальник виборов ще дві бронзи на олімпійській дистанції 200 метрів серед каное-одиночок  та змаганнях серед каное-двійок на дистанції 200 та 500 метрів. У чемпіонаті України серед молоді до 23 років своїми результатими відзначився Олександр Перекупко, який посів восьме місце у змаганнях на байдарках-четвірках на дистанції 1000 метрів. Свою технічну підготовку черкаські спортсмени засвідчили і на наступних змаганнях. Зокрема, у складі спортивного клубу «Хімік» міста Южний Одеської області у веслуванні на човнах-«драконах» здобули срібні нагороди на дистанції 1000 метрів та бронзові нагороди на дистанції 200 метрів Олександр Скороход та Олександр Перекупко. 

   Загалом, черкаські спортсмени продемонстрували досить високий рівень підготовки. Наразі веслувальники активно готуються уже до наступного Чемпіонату України (тепер уже серед студентів) з веслування на байдарках та каное, який буде приймати Полтава з 29 червня по 2 липня.

              DSCN077890fxfhnmhlkiufg090