Велотріальні переможці
Написав Вікторія Хамаза   
П'ятниця, 08 червня 2012, 06:53

6666H6ZLSCs2OT0

   Минулого вікенду у Черкасах пройшли одні із наймасштабніших змагань України з велотріалу «Monster Bikes Competitions». До міста з’їхалося близько півсотні спортсменів із різних куточків України. Велотріалісти змагалися у трьох категоріях: «любителі», «експерти» та «професіонали».

   «Незважаючи на усілякі організаційні складнощі, нам таки вдалося зробити змагання «Monster Bikes Competitions» традиційними. Змагання пройшли на високому рівні. Всі учасники продемонстрували досить якісний рівень підготовки. Було приємно чути позитивні відгуки від спортсменів із інших міст України не лише про Черкаси, але й про самі змагання. Приємно констатувати ще й те, що учасників було більше ніж у минулому році. Атмосфера була надзвичайно дружньою та веселою. Проте, тут варто сказати велике дякую Ользі Сисоєвій, яка була своєрідною опорою для нас і дуже допомогла , зробили так, щоб цей турнір не залишився спогадом, а, навпаки, був знаним та користувався попитом серед спортсменів-велотріалістів», – розповідає Євгеній Панасюк, організатор змагань.

   Наразі велотріал є досить популярним екстремальним видом спорту не лише в Україні, але й в усьому світі. Особливістю цього виду спорту є подолання низки перепон на велосипеді без сідла. Перепони можуть бути як природні, так і штучні: різноманітні парапети, каміння, гілля дерев і т.п. Сьогодні велотріал є одним із найпопулярніших видів екстремального спорту, змагання з якого проходять по всьому світі.

   Чим більше балів, тим нижча позиція учасника у турнірній таблиці – це головне правило «Monster Bikes Competitions». Головним завданням учасників змагань було подолання різноманітних перешкод, при проходженні яких необхідно було набрати якомога менше штрафних балів, які нараховувалися, за сходження з маршруту або ж торкання ногою землі під час проходження траси.

   У підсумку переможцями у номінації «любителі» стали:

1.  Андрій Горінов;

2. Валерій Шульга;

3.Євгеній Кононенко.

   У номінації «експерти» перші три призових місця посіли:

1. Сергій Свір;

2. Станіслав Кравцов;

3. Станіслав Товстоніжко.

   У найдосвідченішій номінації «професіонали» призерами стали:

1. Владислав Черниш

2. Саня Мартишенко

3. Ян Соколовський

   Переможці «Monster Bikes Competitions» отримали шоломи та обладунки до велосипедів від організаторів та спонсорів змагань.