Черкаси – столиця велотріалу!
Написав Вікторія Хамаза   
Субота, 02 червня 2012, 17:37

5454645645654567bFKd8iz8Nqk

   Справжній велосипедний «бум» у Черкасах влаштували сьогодні учасники Всеукраїнських змагань з велотріалу «Monster Bikes Competitions 2012».

   Буквально за день Долина троянд перевтілилася у справжню велоплощадку. Понад півсотні спортсменів долучилися до цьогорічного чемпіонату із велотріалу. Аби поспостерігати за незвичайним велозмаганням на набережну Дніпра завітало декілька сотень черкащан. Проте додивитися змагання до кінця нервів вистачило далеко не всім. Адже трюки, які виконують на своїх залізних конях учасники змагання, просто перехоплювали дух глядачів та змушували холонути кров у жилах. 

   «Цього року учасників значно більше ніж минулого року. Ми виходимо на якісно новий рівень. Незважаючи на досить юний вік, цей чемпіонат гарно зарекомендував себе у нас в країні і користується попитом серед спортсменів, 765789655705745sDHjR2FmH58підтвердженням чому є кількість учасників. Щодо організації, то справа була не з легких. Адже знайти одне тільки технічне обладнання, чого варто. Проте, в організації цього чемпіонату мені дуже допомогла депутат Ольга Сисоєва. Саме за її підтримки ці змагання вдалося втілити у життя», – ділиться Євгеній Панасюк, організатор змагань.

   Наразі велотріал є досить популярним екстремальним видом спорту, який заключається у подоланні низки перепон на велосипеді. Перепони можуть бути як природні, так і штучні: різноманітні парапети, каміння, гілля дерев і т.п. Сьогодні велотріал є одним із найпопулярніших видів екстремального спорту, змагання з якого проходять по всьому світі. Центром велотріалу є Франція, Англія та Німеччина.

   Змагання з велотріалу «Monster Bikes Competitions 2012» у Черкасах зібрало спортсменів із Києва, Рівного, Полтави та інших міст України. Напруга змагань просто зашкалювала. Велотріалісти із різних куточків України долали низку перешкод на велосипедах, перестрибували через спеціальні конструкції та демонстрували свою майстерність у володінні велосипедом. Усі змагальники поділені на три категорії: любителі, експерти та професіонали.565768780421434RAYImUT2v_U

   «На ці змагання приїжджаю уже другий рік поспіль. Дуже радий, що вони таки прижилися у Черкасах, адже саме такі заходи і популяризують цей вид спорту. Організовано все на дуже високому рівні. До того ж, ця атмосфера свята сприяє якомога кращому настрою та налаштуванню на гарний результат. Велике дякую організаторам, адже вони подарували нам можливість уже другий рік поспіль визначити кращих та поділитися досвідом», – розповідає Дмитро, учасник з Полтави.

   Окрім подолання низки перешкод, любителі екстремального виду спорту змагалися ще й у спритності та швидкості. Трюки були небезпечними, тому емоції як учасників, так і глядачів просто зашкалювали. Змагання були надзвичайно напруженими. Виступи спортсмені змушували серця вболівальників і колег на мить завмерати та радіти кожному виконаному трюку. Крім споглядання трюків  на велосипедах, черкащани мали змогу ще й насолоджуватися шоу-програмою. Святкову атмосферу заходу підтримували черкаські музичні гурти, а найвибагливіших глядачів дивували своїми показовими виступами спортсмени на мотобайках.