Ілля Ковтун виборов другу золоту нагороду на Олімпійському фестивалі-2019
Четвер, 25 липня 2019, 15:01

25072019 Ковтун n

Цього разу черкащанин переміг на ХV літньому Європейському юнацькому олімпійському фестивалі у багатоборстві (гімнастика спортивна)

У багатоборстві судді оцінили виступ Іллі Ковтуна в 82,000бала, що дозволило випередити двох представників Російської Федерації у боротьбі за найвищу сходинку п’єдесталу пошани.

 

Новоспечений юний чемпіон Олімпійського фестивалю в Баку прокоментував свій виступ та поділився, як налаштовувала тренер Ірина Надюк їх із колегою Назаром Чепурним, та які проблеми спіткали його перед змаганнями:

 

«Сьогодні у нас з Назаром від нашого тренера були завдання - посісти перше та друге місце! І як вона любить говорити: «Хто яке - вирішуйте самі!» На нещодавньому юнацькому чемпіонаті світу, де посів 3 місце, я програв тільки японцям, яких в Баку немає. Утім, цього разу теж було дуже відповідально і непросто.

 

У нас було три тижні зібратися до цього старту і, на превеликий жаль, я повністю випав з підготовки. У мене була мініоперація на кисті, ходив чотири дні з дренажем, їздив на перев'язки і більше ніж тиждень взагалі не заходив до зали. Мені не можна було робити навіть фізкультури, щоб не було зараження крові.

 

Сьогодні вранці був бадьорим та готовим до старту. Наш тренер Ірина Володимирівна вміє правильно налаштувати нас на старт. Ми з Назаром йшли разом, як одне ціле і так набагато легше, коли поруч плече товариша. Наш ще один гімнаст та друг Вова Костюк теж був весь час з нами під час виступу, наче другий тренер.

 

Після п'ятого снаряда я вирвався в лідери і мій тренер сказала, щоб я взяв і просто зробив свою роботу. Було дуже хвилююче, особливо коли у Назара не вийшло зробити перекладину. На цей снаряд я завжди виходжу зі своїм тренером. І ми це зробили!», - радіє юний гімнаст.

 

Нагадаємо, що першу «золоту» нагороду Ілля Ковтун здобув у командній першості, де партнером по команді був його земляк Назар Чепурний.

Далі у спортивній гімнастиці будуть фінали в окремих видах.