Велосипедист із Черкас – на шляху в історію лондонської Олімпіади
Написав Administrator   
П'ятниця, 25 травня 2012, 06:16

333rererergrgrtgrt46795-thumb-416x249-8704

22 травня стали відомі імена чотирьох переможців відбору в Україні факелоносців для літньої Олімпіади , яка проходитиме в Лондоні – їх оголосила компанія Samsung Electronics, партнер Естафети Олімпійського вогню.

З-поміж 3015 претендентів на участь у одній із найяскравіших олімпійських подій чотирьох факелоносців відібрало журі у складі почесних факелоносців Естафети Олімпійського вогню Афіни-2004 Сергія Бубки і співачки Руслани, почесного факелоносця Естафети Олімпійського вогню Пекін-2008 телеведучого Савіка Шустера і президента Samsung Electronics Україна Юнгчула Парка.

У квартеті щасливих переможців, яких визначило журі, опинився черкащанин Руслан Коваленко (на фото з права). 25-річний спортсмен відомий тим, що на власному ентузіазмі, а часто і за власний рахунок відроджує велоспорт у Черкасах. Руслан – організатор і натхненник акцій до Всеукраїнського велодня,444dgzdgdf26497 Міжнародного дня без автомобілів, Дня туризму та інших спортивних заходів. Він давно став профі у велосипедному "крос-кантрі", створює велотраси і веде спортивну велосекцію для підлітків. У мріях хлопця – ще й створення мережі "шкіл розвитку людини". Руслан планує, що в них спеціалісти різних профілів вишукуватимуть і розвиватимуть індивідуальні таланти кожної дитини.

Як зазначає «Рres-Сentr», у поїздці до Лондона разом з факелоносцями будуть ще й два почесні посли від України на Естафету Олімпійського вогню: черкащанин матиме нагоду познайомитися з дворазовою призеркою Олімпійських ігор з гімнастики Анною Бессоновою та актором Юрієм Горбуновим. За 70 днів олімпійський вогонь, запалений у Греції, пронесуть через більш аніж тисячу англійських міст і сіл.

Золотого кольору факел цьогорічних Олімпійських ігор виготовлений із особливого сплаву, який використовується в авіапромисловості. У його корпусі зроблено 8000 круглих отворів, які символізують історії восьми тисяч цьогорічних факелоносців. Один з цих отворів – це віконечко в історію черкащанина і велоспорту в Черкасах.