На День міста Черкаси відбудуться перегони на саморобних тачках «Крутий спуск» 2019
Понеділок, 22 липня 2019, 09:12

2018-09-15 12-22-20

15 вересня 2019 гонки пройдуть від перехрестя вулиці Байди Вишневецького по Замковому узвозу до Долини троянд

Ви маєте можливість створити власну команду (3-5 осіб). «Тачки» можуть бути з різних матеріалів – метал, пластик, дерево тощо. Водії у них можуть не лише сидіти, а й стояти чи навіть лежати.

А найважливіше, що «тачки» не повинні містити двигунів чи будь-яких інших допоміжних пристроїв, електроніки, батарей ін.

У Черкасах такі змагання пройдуть вже втретє. Цього разу під егідою Автомобільної федерації України. Незвичні перегони три роки тому започаткував Автомобільний клуб «Черкаси». Все розпочиналося з розважальної події, тепер же «Крутий спуск» перетворився у найочікуваніше дійство року, яке проходить на День міста. Цього року ця дата припадає на 15 вересня.

- Це не спортивні, а більше розважальні змагання. Після першого «Крутого спуску» ми зрозуміли, що це перегони, які сподобалися всім: і учасникам, і глядачам. Тож вирішили зробити їх щорічними, і ось уже два роки поспіль це дійство відбувається на день міста та збирає тисячі глядачів. Цьогоріч ми очікуємо на значно більшу кількість учасників і не лише з Черкас. Тож запрошую на «Крутий спуск» і автоспортсменів, тим більше, що правила участі дуже прості. І нам дуже приємно, що «Крутий спуск 2019» пройде під егідою FAU, - говорить керівник Автомобільного клубу «Черкаси» Андрій Яроменко.

 

Правила перегонів на саморобних тачках «Крутий спуск»

- Участь у змаганнях можуть брати команди із 3-5 осіб. У тачці може знаходитися не більше 2 осіб.

- «Тачка» повинна приводитись у дію лише силою команди під час розгону, а далі – силою інерції і силою тяжіння. Заборонено використовувати будь-які допоміжні пристрої, педалі, приводи, мотори або акумульовану енергію (наприклад, батареї, заводні пружини, еластичні матеріали).

- «Тачка» повинна мати мінімум дві осі (передня, задня) і мінімум три колеса. «Тачка» має бути оснащена рульовим механізмом. Також наполегливо рекомендуємо ставити гальма. Але це на розсуд команди.

- У конструкції «тачки» не допускається наявність гострих, колючих, ріжучих чи інших предметів, які можуть нанести шкоду здоров’ю учасників чи глядачів. Також категорично заборонені виступаючі елементи кріплення (цвяхи, шурупи і т.д.)

- Водії можуть розміщуватись в будь-якій позиції (стоячи, сидячи, лежачи). Водії повинні мати зручний доступ до елементів управління тачки в будь-який момент заїзду. Елементи конструкції не повинні обмежувати рухи осіб, що знаходитимуться у «тачці». Водії обов’язково мають бути в надійно зафіксованих в шоломах.

- Не дозволяється використовувати модифіковані транспортні засоби (наприклад дитячі електромобілі, гольфкари, баггі, карти, квадроцикли) та базу стандартного автомобіля.

- Переможцем стане команда, яка набере найбільшу кількість голосів в онлайн-голосуванні. Також буде визначена найшвидша «тачка».

- Організатори мають право не допустити до участі в змаганні «тачку», яка не відповідає вимогам безпеки.

 

Всі деталі та реєстрація на сайті змагання.