Побачила світ книга «Спорт на Черкащині»
П'ятниця, 05 квітня 2019, 11:01

0404 289f0a1a32f309ad9e4af1f7e9fe99c main

Автор та упорядник цього енциклопедичного довідника почесний краєзнавець України Василь Страшевич (на знімку праворуч)

Книга «Спорт на Черкащині» складається із історико-документального нарису, в якому висвітлюються найбільш важливі події спортивного життя нашої області та за участі наших земляків у змаганнях різних рівнів. Основу ж видання складають енциклопедичні довідки про спортсменів, тренерів та організаторів фізкультурно-спортивної роботи різного часу. Цим самим автор олюднює історію черкаського спорту, повертаючи із забуття багато заслужених імен.

З цього видання, дізнаємося про те, як була організована фізкультурно-спортивна робота в минулому, зокрема в період повоєнної відбудови, на початку 1950-х і наступні роки, коли на карті України постала Черкаська область.

Довідник став першим кроком до узагальнення досягнень у цій галузі, а також про головне – людей, які стояли при її зародженні, про тренерсько-викладацький склад та громадський фізкультурний актив, які сприяли підготовці спортсменів високого класу, що захищали спортивну честь держави й Черкащини в різноманітних змаганнях тощо.    

У довідковому виданні багато також інформації футбольної тематики і зокрема, матеріалів про чемпіонати, розіграші Кубків та турніри, спортивні здобутки, футболістів, тренерів та іншого громадського футбольного активу.