У Черкасах вперше відбувся чемпіонат України з годзю-рю карате
Вівторок, 26 березня 2019, 17:01

2603DSC 0080

Представники 16 областей України зібрались на Черкащині, щоб заявити про себе та мати змогу підтвердити високі чемпіонські звання

Організатор змагань всеукраїнська федерація ДЖУНДОКАН Україна за підтримки міністерства молоді та спорту України, управління сім’ї молоді та спорту Черкаської ОДА та Черкаська обласна федерація окінавського годзю-рю карате-до та рюкю кобудо Джундокан

Змагатися приїхали спортсмени різного віку від 6 до 18 + років. Виступи відбувались на 6 татамі в таких категоріях як: ката годзю-рю, ката ренгокай, ката командне, ката-кобудо (формально-технічні комплекси), шобу-ніхон , шобу командне (двобої з дозованим контактом),ірікумі-го та ірікумі – дзю (повно контактні двобої.)

На урочистому відкритті оплесками привітали один одного з початком змагань представники Одеської, Ровенської, Закарпатської ,Київської , Івано-Франківської , Дніпропетровської, Хмельницької, Вінницької, Запоріжської , Луганської, Миколаївської, Полтавської, Харківської, Херсонської, Чернігівської та Черкаської областей.

Начальник управління у справах сім’ї молоді та спорту Черкаської ОДА Зеленський М.В особисто побажав учасникам чесних перемог та вручив спортсменам нашої федерації Ребедайло Матвію,Чуйко Артему, Ободовському Артему, Нешенко Дмитру та Снігуру Віктору посвідчення кандидатів у майстри спорту України.

Приємну місію вручення грамот та подяк здійснив президент всеукраїнської федерації Джундокан Україна Кусій Валерій Модестович, який привітав спортсменів національної збірної та нагородив в таких номінаціях : «Найкраще виконання техніки ката годзю – рю 2018р», «Найкраще виконання ударної техніки 2018р», «Кращий прес-медіа федерації Джундокан України 2018р», «Найкраще виконання техніки ката – кобудо 2018р», «Відкриття року 2018», «Кращий спортсмен 2018р», «Тренер року 2018р»,«Кращий суддя 2018р».

Хотілося б привітати нашого спортсмена та молодого,але дуже перспективного тренера Зємцова Артема з отриманням відзнак у номінаціях «Кращий спортсмен 2018р» та «Найкраще виконання ударної техніки 2018р». На урочистому відкритті змагань виступили вихованці студії фітнесу та сучасного танцю «Грація», вокальний колектив «Серця трьох», та учасниця Х-фактора Гужва Аріна з авторською піснею «Мій дорогий Батько», після чого суддівський корпус та учасники чемпіонату з гарним настроєм та жагою до перемоги розпочали змагання.

Два дні поспіль понад 600 спортсменів змагалися між собою за почесні нагороди. Кількість учасників в одній категорії досягала до 30 осіб, інтрига трималась до останніх секунд двобоїв, хвилювання та емоції вболівальників зашкалювали . Фінальні двобої нагадували гру в шахи, суперники вивчали один одного та прораховували кожен рух. Виступи у категоріях 18 + особливо захоплювали. Видовищні двобої, такі виступи сміливо можна назвати мистецтвом. За підсумками змагань перше загальнокомандне місце виборола збірна Одеської області, 2-ге загальнокомандне місце посіла збірна Закарпатської області, 3-тє загальнокомандне місце зайняли спортсмени збірної Черкаської області.

За час незалежності, українські каратисти зарекомендували себе хорошими та результативними спортсменами, які мають змогу та потенціал рухатися вперед та виборювати нагороди світового рівня прославляючи Україну на спортивній арені. Завдяки таким турнірам годзю - рю карате в Україні розвивається неймовірними темпами, кількість учасників, яка зростає кожного разу , говорить про неабияку увагу до цього унікального виду спорту. Дякуємо всим командам – учасникам, які змогли приїхати! Вітаємо спортсменів з отриманими нагородами! Бажаємо наполегливості та наснаги, удачі та підкорення нових спортивних висот.

 

Джерело: Черкаська обласна федерація окінавського годзю-рю карате-до та рюкю кобудо Джундокан