Дорога до фітнесу справжніх чемпіонів
Написав Вікторія Хамаза   
Понеділок, 07 травня 2012, 22:01

y_dtyttjghmhg7aa8c1c

   Дедалі частіше новими нагородами та відзнаками поповнюють черкаську скарбницю спортсмени-фітнесисти. Цей вид спорту за останній рік став надзвичайно популярним серед черкащан. «Черкаський спорт» вирішив поцікавитись у місцевих майстрів фітнесу про їхній старт у цьому виді спорту.

   Як виявилося, далеко не всі сьогоднішні чемпіони одразу прийшли до фітнесу. Наприклад, Олексій Горішний спочатку займався бодібілдингом. Але, взявши участь у декількох змаганнях, спортсмен зрозумів, що цей вид спорту не для нього. «У бодібілдингу потрібні дуже великі м’язові об’єми і людині з моєю генетикою та моїм зростом набрати їх – це щось із області фантастики. Адже з моїм зростом, 163-ри сантиметри, потрібно було мати вагу 80- 90-то кілограм», – ділиться Олексій Горішний. Про фітнес Олексій дізнався не з Інтернету чи телебачення, а від справжнього професіонала Максима Оробця. Наразі, Максим Оробець продовжує прославляти Україну по всьому світу. Нещодавно хлопець знову «засяяв» на світових змаганнях. y_70af1byyyftyrt65490Цього разу Макс добув перемогу на відбіркових батл-змаганнях чемпіонату світу з хіп-хопу «Juste Debout». На час їхнього знайомства, а це був далекий 2006-й рік, Максим уже досяг неабияких успіхів у фітнесі. Саме у рік знайомства з Олексієм Горішним Максим Оробець став абсолютним чемпіоном світу з фітнесу серед юніорів. Проте на всю Україну хлопець став відомим після участі у шоу «Танцюють всі» на одному із всеукраїнських телеканалів, де продемонстрував не лише високий рівень спортивної підготовки, але й надзвичайні танцювальні вміння. Черкащанину навіть вдалося потрапити до двадцятки кращих танцівників, однак дійти до фіналу Максиму таки не судилося.

   У цей зірковий для Максима Оробця час доля звела його із Олексієм Горішним, який у той час перебував на стадії спортивного пошуку. Саме Максиму вдалося відкрити для майбутнього нового чемпіона Горішного фітнес. Але не все складалося так, як того хотілося б Олексію. Фітнес – це той вид спорту, який вимагає не лише ідеального тіла, але й вміння ним володіти, чого на той час Олексій Горішний не вмів. Але спортивна наполегливість Олексія, працелюбність та чітке дотримання вказівок тренера Максима Оробця зробили свою справу. 

y_6101gjghjhjfgh469c

   «Проблема була у тому, що фітнес потребував довільної програми, яку я робити не міг. Я не мав навичок хореографії, акробатики, не знав якихось танцювальних елементів. Але почав це все вивчати з нуля. Почав займатися гімнастикою із тренером.  Із мене всі сміялися, що мені 26-ть років, а я вчуся гімнастики, того виду спорту, де діти з 3-х років починають, а я у 26-ть», – пригадує Олексій Горішний із теплою посмішкою.

   До поставленої цілі хлопець йшов наполегливо, тому результати не змусили довго чекати. Олексій знайшов не лише свій вид спорту, але й гідну підтримку в обличчі Максима Оробця, який на той час став і ліпшим другом, і тренером майбутнього фітнесиста. Їхня співпраця продовжується і по цей день. «Зараз ми з ним тісно співпрацюємо, він допомагає мені у тренуваннях, розробці дієти, різних програмах, у тому числі й вільній програмі. Тому він повністю повпливав на моє формування як фітнесиста», – додає Олексій

   Ставши відомим черкаським фітнесистом, Олексій Горішний не зупинився на своїх досягненнях, а навпаки – почав працювати ще наполегливіше та різнобічніше. Окрім кар’єри фітнесиста, Олексій з 2009-го року розпочав кар’єру професійного тренера. Наразі спортсмен працює в одному із провідних спортивних клубів Черкащини та надає цінні консультації не лише звичайним відвідувачам, але й професійним спортсменам. Серед них одна з найвідоміших фітнесисток нашого міста, не менш відома за брата, фітнесистка Оксана Оробець, слава про яку вже давно вийшла за межі України. 6m8W56547tyjyt7ue5j9V9eDUОксана, незважаючи на свою зовнішню тендітність, спромоглася увійти до п’ятірки найсильніших фітнесистів планети та стати дворазовою чемпіонкою світу. Наразі Оксана є найтитулованішою фітнесисткою Черкащини. До цього виду спорту Оксану привела її мама.

   «Фітнес для мене почався з моєї мами. Саме вона привила мені любов до цього спорту, відкрила його для мене та, більше того, стала моїм першим тренером. Крім того, я займалась танцями та гімнастикою. Тому, коли дізналась про такий вид спорту як фітнес, то одразу ж спробувала себе», – розповідає Оксана.

y_45fhfgjhgyui67sey456378   Як виявилося, спробувала не дарма. Адже вже у 2001-му році Оксана Оробець здобула перемогу на першому Чемпіонаті України з фітнесу, де заявила про свої неабиякі здібності у цьому виді спорту на всю країну. 

   «Просто цей вид спорту підходив ідеально особисто мені. Фітнес поєднує у собі саме те, що подобається мені. Цей вид спорту складається з двох раундів. У першому ти просто робиш своє тіло красивим, а у другому – уже демонструєш на що здатне це тіло. Фітнес вимагає жорсткої самодисципліни, тяжкої праці на тренуваннях та жорсткої дієти. І в результаті, ти маєш зробити своє тіло досконалим як із середини, так і ззовні. Адже на сцені ти маєш усього за півтори хвилини показати все на що ти здатен: це і фізична сила, і хореографія, і гімнастика, і візуальна краса. Це має бути маленьке спортивне шоу», – ділиться Оксана.

   Ще однією яскравою представницею цього виду спорту, якій допомагає Олексій Горішний, є фітнесистка Анна Круковська. Наразі Аня є абсолютною чемпіонкою Черкаської області з фітнесу у номінації «бікіні». За словами фітнесистки, її знайомство із цим видом спорту відбулося тоді, коли вона навчалася на другому курсі університету. «Оскільки я навчалась на психолога на заочному відділені, то в мене лишалось багато вільного часу. Я захопилась східними танцями, почала займатись танцем живота. Згодом почала займатися аеробікою, яка потихеньку почала змінювати моє тіло. Мені це дуже сподобалось. Я порадилась із тренером і він мені порадив почати займатись у тренажерному залі», – ділиться Аня.

y_b6aghfghfghfghfyeryr126b5   Як виявилося, заняття у тренажерному залі стали ще більш захопливими ніж аеробіка, яку Аня згодом кинула. Поступово захоплення переросло у спортивний інтерес і спортсменка остаточно почала займатися фітнесом. У цілому, за словами Анни Круковської, вона займається у тренажерному залі близько чотирьох років, два з яких – абсолютно без пропусків. Саме наполегливість та завзятість Ані привели її до першої перемоги, яку вона здобула у грудні 2011-го року. 

   Наразі спортсменка готується до ще більш відповідальних змагань. А у цій підготовці їй допомагає її особистий тренер Олексій Горішний. За словами спортсмена-тренера Олексія Горішного, Анна Круковська є однією із найперспективніших фітнесисток міста, яка володіє унікальними природними даними.

   «Анна потребує досвідченого тренера, який зможе вивести її на найвищий рівень, адже у неї є всі шанси досягнути найвищих результатів на майбутніх чемпіонатах. Вона звернулась до мене і я погодився допомогти, оскільки бачу її великий потенціал. Особисто мені цей контракт цікавий не лише як спортсмену, але й як тренеру», – стверджує Олексій Горішний.

   У свою чергу, Аня про свого тренера відзивається не менш позитивно. Дівчина більше ніж задоволена результатом від їхніх спільних тренувань. 

   «Звісно, спочатку було важко, адже Льоша виключив із мого раціону солодке, яке я просто обожнюю, усе смажене та жирне. Але зараз уже звикла, харчуюсь по 5-6-ть разів на день та намагаюсь дотримуватись усіх порад мого тренера», – ділиться спортсменка Анна Круковська.

   Увесь свій вільний час Анна Круковська проводить у спортивному залі. Дівчина докладає максимум зусиль, щоб у цьому році оформити ще не одне абсолютне чемпіонство як на всеукраїнському, так і на світовому рівнях.

         y_dgjnhjhui9999996d4be5  

   Наразі черкаські фітнесисти є одними із кращих представників цього виду спорту не лише в Україні, але й далеко за її межами. Слава про їхні досягнення та вміння йде попереду них. Але на досягнутому спортсмени не зупиняються. Ці хлопці та дівчата наполегливо тренуються та непохитними та впевненими кроками йдуть до нових перемог.