Олександра Вакуленко з Лисянки здобула золото чемпіонату світу з панкратіону
Понеділок, 19 листопада 2018, 19:10

19112018 вакуленко

Наша землячка, яка зараз навчається в Києві, перше місце виборола на чемпіонаті, який проходив у Білорусі

За повідомленням viche.ck.ua у повному лайт (легкому)-контакті чемпіонкою світу серед дорослих стала 19-літня лисянка, студентка Національного інституту фізкультури та спорту Олександра Вакуленко. У фул, якому характерний повний контакт із суперником, і де бої жорсткіші, наша землячка визнана однією з кращих на планеті у своїй ваговій категорії. Вона здобула дві золоті медалі, не залишивши у фіналі жодних шансів на перемогу двом російським спортсменкам. Причому, на повторний поєдинок, вони відмовилися вийти.

Нагадаємо, що Олександра є трикратною чемпіонкою України, срібною призеркою з боротьби джиу-джитсу та чемпіонкою світу з панкратіону та джиу-джитсу в Хорватії, Турції і Грузії. Нещодавно на Кубку України із змішаних єдиноборств, які ще називають боями без правил вона здобула перше місце. Всі бої спортсменка закінчувала достроково.

Закінчивши Лисянську ЗОШ №2, Олександра Вакуленко поступила до Київського національного університету фізкультури та спорту. Зараз навчається на третьому курсі, серйозно займається східними єдиноборствами. Дівчина хоче стати професійним тренером. Олександра вже здобула більше 60 медалей різного ґатунку. Більшість з них – найвищої, золотої проби.

ДО РЕЧІ:

Спортcменка родом із Лисянки стала другою представницею Черкащини, хто на чемпіонаті світу з панкратіону, який проходив в Білорусі, стала переможецею.

«Черкаський спорт» раніше повідомляв, що також перше місце на чемпіонаті світу з панкратіону виборола 16 річна черкащанка Анна Гиря.