У Черкасах планують запровадити виділення грантів для галузі фізкультури та спорту
Субота, 17 березня 2018, 09:53

image

Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради розробив відповідну міську програму

Днями відбулася зустріч, учасниками якої стали заступник міського голови Ігор Коломоєць, директор департаменту освіти та гуманітарної політики ЧМР Сергій Воронов, начальник управління сім’ї, молоді та спорту департаменту освіти та гуманітарної політики ЧМР Ольга Сисоєва, заступник начальника управління сім’ї, молоді та спорту Черкаської ОДА Катерина Коваленко, начальник відділу фізичної культури та спорту департаменту освіти та гуманітарної політики ЧМР Павло Скворцов та представники спортивних федерацій, відділення НОК України у Черкаській області, фізкультурно-спортивних товариств, директорів ДЮСШ, тренерів та інших спортивних активістів, - про це інформує сайт відділення національного Олімпійського комітету України в Черкаські області.

Учасникам засідання презентували програму виділення грантів у галузі фізичної культури та спорту на 2018-2022 роки та запропонували долучитися до її обговорення та можливого удосконалення. На пропозиції в департаменті очікують протягом тижня.

Як зазначають розробники програми, потреба в такій ініціативі однозначно існує. Надавати гранти планують на реалізацію спортивних проектів, проведення різнопланових видовищних спортивно-масових заходів, а також організацію участі окремих спортсменів та команд на всеукраїнських, міжнародних змаганнях.

Учасниками грантів можуть бути громадські некомерційні організації, ініціативні групи та окремі фізичні особи. Гранти можуть бути доповнювального та недоповнювального характеру. Максимальний розмір грантової допомоги на створення та проведення спортивно-масового заходу може складати до 80,00 тис. грн., на поїздку для участі у змаганнях, заходах, спортивно-масових подіях – до 100,00 тис. грн.

Представники департаменту освіти та гуманітарної політики ЧМР сподіваються, що дія такої програми сприятиме реалізації нових та креативних спортивно-масових проектів, активізує діяльність організацій фізкультурно-спортивного спрямування, ініціативних груп, окремих спортсменів, підвищить рівень якості проведення спортивно-масових заходів.

Варто додати, що таку програму, мають затвердити члени виконкому та депутати Черкаської міської ради.