Танцювальні «батли» Черкащини
Написав Вікторія Хамаза   
Неділя, 01 квітня 2012, 11:21

56467ru876u8tj6786rhiphop

   Черкаси проводжали весну сучасними танцями. У місті закінчилися змагання з брейк-дансу та хіп-хопу. Такі танцювальні поєдинки проходять у Черкасах уже не вперше, проте для багатьох учасників цьогорічних змагань виступи стали справжнім дебютом.

   «Я займаюсь брейком уже два роки. Мені дуже подобається. звісно, рівняюсь на тренера Максима Оробця. На цих змаганнях пробував свої сили у другій категорії, 8-15 років. Проте не все склалося так, як я цього хотів. Суперники сильні. Але на наступних батлах неодмінно здобуду перемогу»,  – ділиться 14-річний Микита, учасник змагань.

   Головним організатором цього незвичайного для Черкас танцювального турніру став відомий черкаський танцівник Максим Оробець, який нещодавно повернувся зі світових змагань. Попри виснажливий графік, хлопець запевняє, що світовий данспол його лише надихнув, тому до своєї наступної подорожі він хоче поділитися отриманим досвідом зі своїми учнями.

   Проходило змагання 31-го березня у торгівельно-розважальному комплексі «Дніпро Плаза». Випробувати свої сили завітало близько півсотні черкаських танцівників. Проходив турнір у формі танцювальних поєдинків. За словами організаторів, саме такий формат  змагань наразі є дуже поширеним. Тому для черкаських танцівників важливо навчитися демонструвати свої вміння не лише на паркеті у залі, але й у неформальній, вуличній, обстановці.

   Судило учасників кваліфіковане журі, до якого увійшли: Максим Оробець, Олег Баклан й Андрій Федоренко. Усі змагальники біли поділені на три вікові категорії:1-ша категорія (від 4 до 12 років) – хіп-хоп, 2-га категорія  (від 8 до 15 років) – брейк-данс, 3-тя категорія (від 8 до 16 років) – хіп-хоп. У перших двох категоріях учасники змагались у формі звичайного батлу, у третій категорії завдання було дещо ускладненим, адже переможців визначали за допомогою подвійних батлів.

Переможцями у першій віковій категорії стали:

I місце – Назар Марштупа

II місце – Катерина Шкіньова

III місце – Іван Редчиць

Переможцями у другій віковій категорії стали:

I місце – Олександр Смаглій

II місце – Микита Суботін

III місце – Максим Загородній

Переможцями у третій віковій категорії стали:

I місце – Дубчак Ярослав та Котович Андрій

II місце – Кошману Денису та Савченко Кирилу